יום מידע והכנה לפוסט-דוקטורט בחו"ל

Save the Date | 09:30-17:30 | 26/3/2017

אולם ג'ויה קלייר זוננפלד, קריית האוניברסיטה ע"ש משפחת מרקוס, באר-שבע

מיועד לתלמידות ולתלמידי מחקר מתקדמים מכלל מוסדות הלימוד בארץ

חברי סגל אקדמי טרום קביעות מכל הארץ מוזמנים להגיע גם כן ליום העיון.
ההשתתפות ביום העיון מותנית בהרשמה מראש והצגת תווית הרשמה מאושרת.
מהרו להבטיח את מקומכם!

Post-Doc Day: להרשמה >>

תכנית הכנס:

✓ דברי פתיחה | פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

✓ מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל והתכנית להשבת אקדמאים | פרופ' יפה זילברשץ, יו"ר ות"ת מל"ג
✓ הרצאת אורח מפי פרופ' מארי קלייר קינג, החוקרת שגילתה את הגן BRACA1 לסרטן השד
✓ פוסט-דוק לאופק של קריירה באקדמיה | פרופ' איריס שי, חוקרת תזונה ויועצת הנשיאה לקידום נשים באקדמיה
✓ העברת מסרים אפקטיבית בהרצאה ובראיון | ד"ר נועם פיינהולץ, חוקר ומרצה לתקשורת
✓ הסתגלות תרבותית לחיים בארה"ב | ראלף אמלן, מנהל מחלקת ייעוץ, EducationUSA
✓?How to write effective articles for publications
Connie Munsters, LWW Journals

פאנלים

✓ פאנל קרנות למלגות לפוסט-דוקטורט | בין היתר, ישתתפו נציגי הקרנות ISF, ISERD, רוטשילד, Fullbright, משרד המדע, ות"ת
✓ פאנל חוקרות השבות מפוסט-דוק: טיפים מהשטח | בהשתתפות ד"ר אילנה ניסקי, ד"ר דבי טויבר, ד"ר אילת הראל-שלו, ד"ר נטע סל-מן, ד"ר ורד צין, ד"ר דורית טרייסטר

מקדמים נשים באקדמיה: מלגה ייחודית למשתלמות פוסט-דוקטורט

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ממשיכה במאמציה לעידוד ולקידום נשים בתחומי המדעים המדויקים וההנדסה ומציעה, זו השנה השנייה, מלגות בתר דוקטורט בחו"ל בתחום מדעי הטבע ומדעי ההנדסה, במסגרת פעילות המשרד לקידום נשים באקדמיה.

מטרות המלגה לסייע למסיימות דוקטורט מצטיינות שהתקבלו להשתלמות בתר דוקטורט בחו"ל וזכו למימון חלקי/מלגה חלקית. המלגה תוענק למשתלמות שיקבלו הסכמה עקרונית לקליטה מצד מחלקות אקדמיות רלוונטיות באוניברסיטה כחברות סגל במחלקה, לאחר השלמת השתלמות הבתר-דוקטורט.

לקול קורא המלא >>

להמשיך במסלול האקדמי ולהתמודד עם האתגר בהצלחה

ד"ר נטע וידבסקי סיימה את לימודי הדוקטורט שלה במכון וייצמן. היא אחת משתי המשתלמות שזכו במלגה מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשנת תשע"ו ונמצאת כרגע במהלך השתלמות בתר דוקטורט באוניברסיטת קורנל בארה"ב.

נטע מספרת כי עצם היציאה להשתלמות בתר דוקטורט בחו"ל איננה מובנת מאליה: "חלק גדול מהעניין הוא מעגלי התמיכה, ובמיוחד של בן-הזוג והנכונות והגמישות שלו לנסיעה. בנוסף, בנסיעה לפוסט עם המשפחה יש אתגרים לוגיסטיים, כמו למשל הרשמה למסגרות חינוכיות, שצריך לקחת בחשבון ולתכנן הכל מראש".

על אף האתגרים, נטע ממליצה בחום על החוויה: "אומנם אני רק בתחילת התקופה, אך עד כה מתגמלת ברמה האישית והמדעית. אנחנו גרים ועובדים במקום יפהפה שנראה כמו גלויה, מוקפים באנשים טובים ובחברים שהכרנו פה, ולומדים להכיר מקרוב תרבות חדשה. מדעית, אני נחשפת יום יום לעבודות מרתקות, לומדת ממומחים בעלי שם עולמי ונהנית מהחופש לחקור את מה שמעניין אותי. החוויה מומלצת ביותר, לכל המשפחה".

בקשות למלגה יש לשלוח עד יום א', י"א באייר תשע"ו, 7 במאי 2017

Post-Doc Day: להרשמה >>