מערך הספריות והמידע

מערך הספריות והמידע באוניברסיטת בר-אילן כולל את הספרייה המרכזית על שם וורצוויילר, ספריות פקולטטיביות, ספריות מחלקתיות וספריות מכוני מחקר. אוספי הספרייה משקפים את הנושאים הנלמדים והנחקרים באוניברסיטה וכוללים אוסף עשיר במיוחד בתחום היהדות. סטודנטים, אנשי סגל אקדמי ומינהלי רשאים להשתמש בשירותי ספריות המערך. קטלוג מערך הספריות והמידע כולל: ספרים, עבודות מ"א וד"ר, כתבי-עת, חומרים אלקטרוניים, חומר לא ספרי ועוד. בנוסף מערך הספריות מנוי על כ-200 מאגרי מידע הכוללים אלפי מאמרים בטקסט מלא, ספרים אלקטרוניים, דוחות מחקר ופרסומים שונים.  כמו כן ניתן לערוך חיפושים באוספי הספריות והמכונים במוסדות אחרים בארץ.

בספריה קיים מנוע חיפוש עילי המאפשר לחפש בו זמנית בשלל מאגרי מידע.

באמצעות מערכת זו ניתן לדלות תוצאות עשירות ומגוונות של פרסומים אלקטרוניים, כמו ספרים, מאמרים אקדמיים, מאמרי סקירה, דיווחים מכנסים מדעיים, דוחות מחקר ועוד, מתוך מיליוני פריטים המצויים במאגרים ובאתרים המקוונים ובדף הפייסבוק.

שירותי הספרייה המרכזית

השאלה

אנשי קהיליית אוניברסיטת בר-אילן: סטודנטים לכל התארים, אנשי הסגל האקדמי והמנהלי, סטודנטים בתוכניות מיוחדות וגמלאי האוניברסיטה זכאים לקבל שירותי השאלה. ההשאלה מתבצעת באמצעות תעודת סטודנט או כרטיס עובד. אוסף הספרים להשאלה נמצא ברובו במדף הפתוח והספרים מושאלים למשך 2 שבועות. בתום  2 שבועות מתבצעת הארכה אוטומטית לתקופה נוספת של  2  שבועות,  וזאת בתנאי שהספר לא הוזמן על ידי קורא אחר. מספר הארכות  האוטומטיות משתנה ותלוי בסוג הקורא.  האחריות על החזרת הספרים במועד מוטלת על הקוראים. אם אבד ספר מושאל, על הקורא להודיע מיד לספרני ההשאלה לבירור המשך טיפול.

השאלה מוגבלת

ספרים מאוסף "השאלה מוגבלת", המופיעים ברשימות קריאת החובה לקורסים, מושאלים לזמן קצר בלבד. אין אפשרות להארכת השאלה של ספר שהושאל ללילה אחד. טלפון 03-5318167, דואר אלקטרוני.

השאלה בין-ספרייתית (הב"ס)

סטודנטים לכל התארים, וכן אנשי הסגל האקדמי והמנהלי, רשאים להזמין ספרים ומאמרים שאינם נמצאים באוספי ספריות אוניברסיטת בר-אילן באמצעות מדור השאלה בין-ספרייתית לצורכי לימוד או מחקר בלבד.

ניתן למלא טופס להזמנת פריטים בספרייה בשעות הקבלה או למלא טופס אלקטרוני באתר הספרייה.

סטודנטים לתואר שני או לתואר שלישי וסגל אקדמי יכולים לקבל אישור ערבות המקנה זכות לקבלת שירותי השאלה בספריות אוניברסיטאיות אחרות בארץ, למעוניינים נא לפנות למדור הב"ס. טלפון 03-5318496, דואר אלקטרוני.

המדף הפתוח

אוסף הספרים להשאלה נמצא במדף הפתוח, קומה 2-, ואוסף כתבי-עת בדפוס נמצא בקומה 1-. ניתן להסתייע בעובדי המדף לצורך איתור ספרים.

הדרכה ויעץ

ספרני ההדרכה והיעץ מקיימים הדרכות פרטניות והדרכות קבוצתיות בשימוש במשאבי מערך הספריות:

1. הדרכה בשימוש בסיסי בקטלוג וגישה מרחוק למשאבים האלקטרוניים.
  2. הדרכה מתקדמת בעקרונות החיפוש המתקדם והיכרות עם מפתחות למאמרים.
  3. הדרכה בשימוש במאגרי מידע אלקטרוניים ספרים וכתבי עת אלקטרוניים.
  4. הדרכה המותאמת לצורכי הקורסים הנלמדים בקמפוס, והניתנת בתיאום מראש עם המרצים.
  5. הדרכה על תוכנת מנדליי(Mendeley)  לניהול מידע ביבליוגרפי.

כמו כן ניתנים השירותים הבאים:

1. יעץ מרחוק באמצעות הדוא"ל, הטלפון או בצ'אט (NanoRep).
  2. יעץ אישי לאיתור חומר לשם כתיבת עבודה, בתיאום מראש.
  3. לומדות לשימוש במשאבי הספרייה הוכנו על ידי ספרני מדור ההדרכה והיעץ. ניתן לגשת ללומדות דרך דף הבית של מערך הספריות. טלפון: 03-5317955, דואר אלקטרוני.

משאבים אלקטרוניים

גישה למשאבים האלקטרוניים של מערך הספריות ניתנת למשתמשי בר-אילן מורשים בלבד ומתבצעת על-ידי הזדהות באמצעות Single Sign-On. אם נתקלתם בבעיה ניתן ליצור קשר טלפוני או במייל עם מדור ההדרכה.

אוספים לשימוש הקהל בספרייה בלבד

• כתבי-עת בדפוס;
  • עבודות גמר לתואר שני שנכתבו באוניברסיטת בר-אילן;
  • מיקרופילם של העיתונות היומית בארץ;
  • ספרים נדירים וכתבי-יד.

מסירת עבודת תזה ודיסרטציה

חובה על כל סטודנט לתואר שני או שלישי, אשר עבודת הגמר לתואר שני או הדיסרטציה שלו אושרה, להפקיד עותקים של העבודה בספרייה המרכזית. יש לצרף אישור מהמנחה, שהעבודה ראויה להגשה וכתובה על פי ההוראות של בית הספר ללימודים מתקדמים. הוראות אלו מופיעות באתר של בית הספר ללימודים מתקדמים, ובחוברת זו.

כדי להפקיד את עבודת הגמר לספרייה המרכזית חובה לקבוע תור מראש באתר מערך הספריות. לאחר קביעת התור יש לוודא שהתקבל אישור בדואר אלקטרוני חוזר על מועד התור.

נא להקפיד להגיע בזמן.

שעות פעילות ומידע נוסף נמצא באתר מערך הספריות