המכון הגבוה לתורה

בית המדרש: לסטודנטים בכל התארים

הלימודים בבית המדרש של המכון הגבוה לתורה (מג"ל) מורכבים מלימודי הלכה, גמרא, תנ"ך ומחשבת ישראל בצורת לימוד מסורתית וחדשנית כאחד. בית המדרש מדרבן את תלמידיו לחשוב באופן עצמאי ולפתח יצירתיות בהבנת מקורות ההלכה והמחשבה היהודית מתוך ראייתו את עצמו כחלק משושלת העברת התורה.

בית המדרש שואף להעמיד עתודה של אנשים בעלי דעה בכל תחומי המדע והדעת, שהמסורת היהודית משלימה את ידיעותיהם הכלליות ומשמשת נר לרגליהם בדרכים הרבות בהן הם הולכים. עתודה זו תשפיע על החברה הישראלית ביכולתה האינטלקטואלית ובמנהיגותה.

למכון מתקבלים סטודנטים באוניברסיטת בר אילן, בוגרי ישיבות גבוהות, תיכוניות וסטודנטים בעלי רקע מתאים מהארץ ומחו"ל.

הלימודים במכון מתקיימים במשך כל השנה ומוכרים כנקודות זכות בלימודי יסוד ביהדות ובקורסים כלליים. כל תלמיד מרכיב לעצמו את תכנית הלימודים שלו בביהמ"ד בהתאם למערכת האקדמית שלו. ניתן לשלב בין לימוד עצמאי בבית המדרש – "סדר", לבין שיעורים מגוונים המוצעים במערכת המכון.

הסטודנטים במכון זכאים למלגות שכר לימוד (בהתאם לתקנון המג"ל) ומלגות נוספות, בהתאם למצבם הכלכלי. בנוסף מעניק המכון פרסי עידוד לסטודנטים מצטיינים.

בראש בית המדרש עומד הרב ד"ר יהודה אלטשולר, בוגר המכון הגבוה לתורה.

תכנית לתארים מתקדמים:

בית המדרש של המכון הגבוה לתורה מציע לסטודנטים בתאר שני ושלישי שלהם רקע תורני משמעותי, להיות חלק מביהמ"ד, ולקחת בו חלק בלימוד ובמעשה. התכנית מאפשרת לסטודנטים ללמוד יחד סוגיות תורניות ולבחון אותן מנקודות מבט  שונות ומגוונות. התכנית משלבת כתיבה ויצירה תורנית ומשתתפיה מוזמנים לקחת חלק בפורום 'ניצוצות'.

כתיבה ויצירה

המכון רואה חשיבות רבה בקידום למידה עצמאית וביצירה תורנית, ולכן מקיים מידי שנה תחרות כתיבה ויצירה תורנית נושאת פרסים בין תלמידיו. בנוסף מקיים המכון בשותפות עם פרויקט השו"ת תחרות מקבילה לציבור הרחב במטרה לעודד אנשים עובדים להקדיש זמן ללימוד תורני איכותי ולהביאו לידי ביטוי בכתיבה.

הכשרת רבני קהילות

כחלק מחזון המכון, מתקיימת מידי שנה תכנית להכשרת רבני קהילות בשותפות עם עמותת "עשה לך רב". התכנית מקיימת הכשרה שנתית לזוגות הרואים את הרבנות הקהילתית כמשאת נפש ומבינים את חשיבות הקהילה במארג החברתי הכללי. בנוסף מקיימת התכנית השתלמויות בהיקפים שונים לרבנים מכהנים בתחומים מעשיים כגון - אתגרי הגיל השלישי, בריאות הנפש, סמכות ומנהיגות ועוד.

תכנית "ראשית"

התכנית מיועדת לסטודנטים מכל התארים, בוגרי החינוך הממלכתי המעוניינים לשלב בלימודיהם האקדמיים שיח יהודי מאתגר ומרתק. התכנית כוללת שיעורים בקבוצות לימוד קטנות וחברותות עם לומדי בית המדרש. המשתתפים נפגשים עם עולם עשיר של ידע יהודי, הכרת ארון הספרים היהודי והכרת אורח החיים היהודי.

תכנית "ניצוצות" – פורום שיח לאתגרים בחזית המדע והחשיבה היהודית-תורנית

תכנית ניצוצות היא תכנית שנתית לדוקטורנטים מצטיינים מכל תחומי המדע.

בראש התכנית עומד הרב שבתי א. הכהן רפפורט, שמקדם חשיבה יצירתית וגישה חדשה לממשק פורה בין עולמות התורה והאקדמיה. ביסוד הפעילות של הקבוצה מצוי העיקרון שחידוש מחקרי-אקדמי הינו אופציה מלהיבה- צורת חשיבה חדשה המאפשרת חשיבה תורנית חדשה. בתכנית מתקיים שיח התורני המתחדש שפותח מרחב בין תחומי, המקדם את המחשבה בתחומים השונים.

המבקשים ללמוד במכון יעברו ראיון עם רבני המכון לבדיקת התאמתם ורמתם.

ההרשמה למכון הגבוה לתורה מתבצעת בקישור זה.

לקבלת פרטים נוספים ניתן לפנות למזכירות המכון, בניין 411

בטלפון: 03-5318479 , בדוא"ל באתר המכון הגבוה לתורה