המחלקה לאמנות יהודית

תואר שני בטיפול באמצעות אמנויות – אמנות חזותית *

מסלול ב' ללא עבודת מחקר

תחומי התמחות

התוכנית מכשירה סטודנטים כמטפלים באמצעות אמנות חזותית בעלי תואר שני. הסטודנטים ירכשו ידע קליני מעמיק הכולל התנסות מעשית תוך התייחסות למגוון אוכלוסיות טיפוליות והתנסות קלינית במגוון מרחבים טיפוליים. התוכנית מספקת ידע נרחב אודות המחקר העכשווי בתחום הטיפול באמצעות אמנות חזותית בישראל ובעולם.

תכנית הלימודים כוללת קורסי חובה, בחירה, סמינריונים, תרגילים, סדנאות יצירה מעשית, פרקטיקום ועבודה מעשית, סה"כ 36.5 ש"ש (73נ"ז).

תנאי קבלה לתוכנית

בוגרי תואר ראשון באמנות כללית, פסיכולוגיה, קרימינולוגיה, סוציולוגיה, חינוך וכן בוגרי תואר ראשון מכל המחלקות בפקולטה למדעי היהדות, הרוח, החברה, הטבע ומדעים מדויקים ממוסדות מוכרים בממוצע 85.

עמידה בבחינה באנגלית בציון 75.

ראיון קבלה קבוצתי ו/או אישי.

סיומם של קורסי השלמה, בהתאם לרקע הלימודי של הסטודנטים: סדנאות ושעות יצירה וקורסים בתחום הפסיכולוגיה והאמנות החזותית בציון 80 לפחות בכל אחד מקורסי ההשלמה שנלמדו במוסד אקדמי כמפורט להלן:

מבוא לפסיכולוגיה             1 ש"ש (2 נ"ז)

פסיכופיזיולוגיה                 1 ש"ש  (2 נ"ז)

פסיכולוגיה התפתחותית     2 ש"ש (4 נ"ז)

פסיכופתולוגיה                  2 ש"ש (4 נ"ז)

סטטיסטיקה                     1 ש"ש (2 נ"ז)

שיטות מחקר                    1 ש"ש (2 נ"ז)

תיאוריות באישיות             1 ש"ש (2 נ"ז)

300 שעות לימוד באמנות מעשית במוסד מוכר ע"י המל"ג ו/או ממוסד מקצועי ו/או אמנותי בתחום האמנות המעשית המוכרת ע"י משרד החינוך ו/או משרד העבודה.

תוכנית הלימודים

משך הלימודים שנתיים. בכל שנת לימודים הסטודנטים ילמדו יומיים בשבוע. יום לימודים אקדמיים באוניברסיטה ויום עבודה מעשית בשטח.

המעוניינים בתעודת מטפל ילמדו שנה שלישית הכוללת: צבירת שעות מעשית בשטח בהתאם להנחיות המל"ג ויה"ת וכן יחויבו בפרקטיקום במהלך שנת ההתמחות. בנוסף יעמדו לרשותם קורסים נוספים לצורך צבירת השעות בהם הם חייבים לצורך קבלת הרישיון.

בהתאם לדרישות האוניברסיטה כמפורט בדף ביה"ס ללימודי יסוד ביהדות באתר האוניברסיטה.

אנגלית לתואר שני (פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים - כמפורט בדף אנגלית כשפה זרה באתר האוניברסיטה).  פטורים מבחינת המיון בוגרי התואר הראשון בעלי ציון 85 ומעלה בקורס "אנגלית למתקדמים", באוניברסיטאות:  בר-אילן, תל-אביב, חיפה, בן-גוריון, העברית, אריאל, הפתוחה והטכניון.

מספר המקומות בקבוצת הלימוד מוגבל. המחלקה ובית הספר ללימודים מתקדמים אינם מבטיחים קבלת כל הפונים גם אם הם עומדים בדרישות הקבלה.

*התוכנית בהליכי הסמכה.

תחומי התמחות

במחלקה ניתן להתמחות בחקר האמנות והתרבות החזותית היהודית והישראלית מהיבטים שונים ומגוונים. אנו מעודדים מחקר היסטורי, פנומנולוגי, איקונוגרפי, סטרוקטורליסטי, פוסטמודרני ועוד.

בחקר היצירה האמנותית אנו מזמינים את הדוקטורנטים לבחון סוגיות של: זהות; מגדר; שואה, טראומה, פוסט טראומה ומוגבלויות; תעמולה ופוליטיקה; פולחן, קבלה, מיסטיקה ורוחניות ועוד.

המחלקה מספקת הנחיה אקדמית למעוניינים לחקור את האמנות היהודית לתקופותיה, מהעת העתיקה ועד ימינו, בישראל ובתפוצות, ולסוגיה: כתבי יד וספרים, ציור ופיסול, אדריכלות אמנות שימושית, תשמישי קדושה, תכשיטים, מצגי וידאו ועוד.

המחלקה מעודדת מחקר בין תחומי, תוך מתן דגש על האמנות כראי לתהליכים היסטוריים, חברתיים, לאומיים ופסיכולוגיים.

את פרסומי חברי סגל המחלקה ניתן לראות ב: https://biu.academia.edu/Departments/Jewish_Art

תנאי קבלה:

1. ממוצע 85 בלימודי התואר השני מאוניברסיטה מוכרת בארץ או בחו"ל.
  2. עבודת מ.א. – תזה בציון 85 במסגרת לימודי התואר השני.
  3. סטודנטים שסיימו לימודי תואר שני באוניברסיטה מוכרת בארץ ובחו"ל.

במסלול ללא עבודת מ.א. – תזה, יחויבו בהשלמת עבודה שוות ערך למ.א.

1. סטודנטים שלא סיימו לימודי תואר שני במדעי היהדות או הרוח, יחויבו בהשלמת

קורסים במחלקה בהתאם לתחום ממנו באו ולנושא עבודת הדוקטורט.

הדרישות לתואר

1. הגשת  הצעת מחקר תוך שנה מיום הקבלה ללימודי הדוקטורט.
  2. 6 ש"ש (12 נ"ז) (שלושה קורסים שנתיים) בציון עובר עבור השתתפות. בחירת הקורסים / הסמינריונים

תעשה ע"י הסטודנט בשיתוף המנחה.

1. הסטודנט ישתתף במשך שנתיים בסמינר המחלקתי.
  2. דוקטורנט שלא הגיש את עבודת הדוקטורט עד לסיום השנה הרביעית יחויב החל מהשנה החמישית ועד להגשת הדוקטורט להשתתף מידי שנה בסמינריון המחלקתי.
  3. בנוסף הסטודנט ימלא את דרישות האוניברסיטה מתלמידי תואר שלישי: לימודי יסוד, אנגלית, שפה זרה.
  4. הגשת עבודת דוקטורט. תוך ארבע שנים מיום הקבלה ללימודי הדוקטורט

ועדת בית הספר ללימודים מתקדמים אינה מבטיחה קבלת כל הפונים גם אם עומדים בדרישות הסף והמחלקה המליצה על קבלה.

לקבלת פרטים נוספים ניתן לפנות למחלקה

בטלפון טל' 03-5318413, 052-2680798, בדוא"ל המחלקה