מדעי המוח

קיים מסלול א' בלבד (עם עבודת מחקר)

מבוא

תעלומת המוח ופעולתו היא אחת השאלות אשר העסיקו מדענים מאז ומעולם.
ההתקדמויות המדעיות והטכנולוגיות החדשניות של המאה ה-21 פותחות בפנינו צוהר נדיר להבנת המנגנונים הפיזיולוגיים והחישוביים שדרכם המוח מכוון את האופן בו אנו תופסים את העולם ופועלים בתוכו.

הבנת רזי המוח דורשת גישה רב-תחומית ושילוב של מומחיות וכלים מאסכולות שונות
פיזיקה, ביולוגיה, מדעי המחשב, הנדסה, פרמקולוגיה, פסיכולוגיה, בלשנות ומתמטיקה.

מסלול לימודי תואר שני בחקר המוח מעניק הכשרה רב-תחומית מקיפה וכן ניסיון מחקרי מעשי בחקר המוח. המרכז מציע מגוון רחב של מעבדות, המשתמשות בשיטות מחקר מתקדמות ועוסקות הן במדע הבסיסי והן במחקר קליני בתחום מדעי המוח. בוגרי מסלול לימודי תואר שני במדעי המוח יוכלו להשתלב בחוד החנית של המחקר: באקדמיה, בתעשייה ובעולם הקליני.

דרישות מוקדמות

1. תוכנית תואר שני בחקר המוח פתוחה לסטודנטים מצטיינים בעלי תואר ראשון בממוצע 85 ומעלה בתחומים הבאים:
    מדעי המוח, מדעי המחשב, מדעי החיים, פיזיקה, פסיכולוגיה, מתמטיקה, הנדסה, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, הפרעות בתקשורת.
  2. שני מכתבי המלצה מממליצים מהאקדמיה היכולים להעיד על יכולת מחקרית ואקדמית.
  3. ראיון קבלה אישי.
  4. מבחן סף במתמטיקה (בהתאם לשיקול והחלטת ועדת הקבלה)
  5. רקע רב תחומי מהווה יתרון.

תכנית הלימודים

תוכנית תואר שני במדעי המוח כוללת שני מרכיבים עיקריים: השתתפות בקורסים וכתיבת תזה.

על הסטודנטים בתכנית לצבור 20 ש"ש (40 נ"ז) לתואר.
כל שינוי במספר נקודות הזכות כפוף לאישור המחלקה ובית הספר ללימודים מתקדמים.

משך התוכנית: שנתיים.

התוכנית מותאמת אישית לכל סטודנט, על בסיס הרקע האקדמי שלו והעניין המדעי. הסטודנטים ישלימו קורסי קדם בהתאם לרקע האקדמי הספציפי וכן קורסי חובה אשר מתוכם לפחות 4 קורסי ליבה.

מעבר בחינות הקורסים בציון סף של 75 כאשר הממוצע השנתי חייב להיות 80 לפחות.

קורסי קדם:

תלמידים במסלול לימודי תואר שני בחקר המוח אשר מתחילים את לימודיהם ללא כל הרקע הנדרש ייקחו קורסי קדם במהלך שנת הלימודים הראשונה, בהתאם לרקע האקדמי שלהם:

1. נוירוביולוגיה

2. מטל"ב / פייתון
  3. מתמטיקה

קורסי ליבה:

סטודנטים במסלול לימודי תואר שני במדעי המוח נדרשים לקחת לפחות קורס ליבה אחד מתוך כל אחד משלושת תחומי היסוד של מדעי המוח.

קורסי חובה ובחירה:

• פרוייקט זוטא. ביצוע פרוייקט מחקר באחת המעבדות במשך סמסטר אחד.
  • השתתפות בסמינר המחלקתי.
  • קורסי בחירה. בכל שנה ניתנים קורסי בחירה מגוונים על ידי חוקרי המרכז, הנותנים הזדמנות לסטודנטים להעמיק את הידע והמיומנויות שלהם בתחומי מחקר שונים.

*חלק מן הקורסים בתכנית מועברים בשפה האנגלית וזאת על פי שיקול דעת של המחלקה.

כתיבה והגשת עבודת תיזה במסגרת לימודי תואר שני במדעי המוח:

סטודנטים במסלול לימודי תואר שני במדעי המוח יבצעו עבודת מחקר באחת המעבדות המשויכות למרכז לחקר המוח. יש להגיש הצעת מחקר עד תום סמסטר א׳ בשנה השניה ללימודים, ולסיים את התיזה עד סוף השנה השניה.

הוראות לכתיבת עבודת גמר

בחינת הגמר

בחינת הגמר תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה כבסיס לעבודת המחקר.

אנגלית לתואר שני.
(פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים – ראה בפרק המבוא).

על פי הדרישות הכלליות לתואר השני (ראה פרק המבוא).

הצעת מחקר יש להגיש עד סוף שנת הלימודים הראשונה
ולא יאוחר מסוף סמסטר א' של שנת הלימודים השנייה.

ניתן לפנות בטלפון 03-5317755, בדוא"ל ובאתר המרכז

מסלול לימודי תואר שלישי במדעי המוח מעניק הכשרה רב-תחומית מקיפה וכן נסיון מחקרי מעשי בחקר המוח. המרכז מציע מגוון רחב של מעבדות, המשתמשות בשיטות מחקר מתקדמות ועוסקות הן במדע הבסיסי והן במחקר קליני בתחום מדעי המוח. בוגרי לימודי דוקטורט במדעי המוח יוכלו להשתלב בחוד החנית של המחקר: באקדמיה, בתעשייה ובעולם הקליני.

תנאי הקבלה לתואר שלישי במדעי המוח:

דרישות מוקדמות

1. תוכנית תואר שלישי בחקר המוח פתוחה לסטודנטים מצטיינים בעלי תואר ראשון ו/או תואר שני בממוצע 85 ומעלה בתחומים הבאים:
  2. שני מכתבי המלצה מממליצים מהאקדמיה היכולים להעיד על יכולת מחקרית ואקדמית.
  3. ראיון קבלה אישי.
  4. מבחן  סף  במתמטיקה (בהתאם לשיקול והחלטת ועדת הקבלה)
  5. רקע רב תחומי מהווה יתרון.

ניתן להשתלב בתוכנית ללימודי דוקטורט במדעי המוח במתכונת של דוקטורט רגיל או במסלול משולב של מוסמך ודוקטורט.

המסלול המשולב לדוקטורט הינו מסלול של 6 שנים, המסלול מיועד לסטודנטים מצטיינים בוגרי תואר ראשון (ציון 85 ומעלה). במהלך המסלול הסטודנטים משלימים תואר מוסמך + דוקטורט במדעי המוח. לתנאי הקבלה למסלול המשולב לחץ כאן.

המסלול לדוקטורט הינו מסלול של 5 שנים, המיועד לסטודנטים מצטיינים בעלי תואר שני (ציון 85 ומעלה).

שני המסלולים פתוחים לסטודנטים עם רקע אקדמי בתחומים הבאים:

מדעי המוח, מדעי המחשב, מדעי החיים, פיזיקה, פסיכולוגיה, בלשנות, מתמטיקה, הנדסה (מועמדים בעלי רקע מתחומים אחרים – אנא פנו אלינו להתייעצות(.

דרישות התכנית ללימודי דוקטורט במדעי המוח:

התכנית ללימודי תואר שלישי במדעי המוח כוללת שני מרכיבים עיקריים: השתתפות בקורסים וכתיבת עבודת דוקטורט.

קורסי קדם:

תלמידים במסלול לימודי תואר שלישי בחקר המוח אשר מתחילים את לימודיהם ללא כל הרקע הנדרש ייקחו קורסי קדם במהלך שנת הלימודים הראשונה, בהתאם לרקע האקדמי שלהם:

1. נוירוביולוגיה
  2. מטל"ב / פייתון
  3. מתמטיקה

קורסי ליבה:

סטודנטים במסלול לימודי דוקטורט במדעי המוח נדרשים לקחת 6 קורסי ליבה המוצעים משלושת תחומי היסוד של מדעי המוח.

חטיבה חישובית

קורסי חובה ובחירה:

• פרוייקט זוטא. ביצוע פרוייקט מחקר באחת המעבדות במשך סמסטר אחד.
  • השתתפות בסמינר המחלקתי.
  • קורסי בחירה בהיקף כולל של 8 ש"ש (16 נ"ז) נוספים: בכל שנה ניתנים קורסי בחירה מגוונים על ידי חוקרי המרכז, הנותנים הזדמנות לסטודנטים להעמיק את הידע והמיומנויות שלהם בתחומי מחקר שונים.

*חלק מן הקורסים בתכנית מועברים בשפה האנגלית וזאת על פי שיקול דעת של המחלקה.

מעבר בחינות הקורסים בציון סף של 80 כאשר הממוצע השנתי חייב להיות 85 לפחות.

הוראות לכתיבת עבודת גמר

בחינת הגמר

בחינת הגמר תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה כבסיס לעבודת המחקר.

על פי הדרישות הכלליות לתואר השלישי (ראה פרק המבוא).

ניתן לפנות בטלפון 03-5317755, בדוא"ל ובאתר המרכז