בית הספר ללימודים מתקדמים

בית הספר ללימודים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן הוא הגוף המרכזי המופקד – אקדמית ומינהלית – על הלימודים לתארים מתקדמים באוניברסיטה, ומרכז את הטיפול בסטודנטים לתואר שני ושלישי מכל המחלקות. בית הספר מטפל בעשרות רבות של תכניות לימודים שבהן לומדים קרוב ל-10,000 סטודנטים, ביניהם למעלה מ-2,000 לתואר שלישי.

תמיכה וליווי אישי לכל סטודנטית וסטודנט

בית הספר מלווה את הסטודנטים מתחילת לימודיהם עד לסיומם.

סגל בית הספר מסייע לסטודנטים בכל צרכיהם האקדמיים והמינהליים, ומספק מענה בכל התחומים, וביניהם: מלגות, ייעוץ והכוונה, סדנאות, ועוד.

קידום המחקר כיעד מרכזי

בית הספר חותר לקדם ולמנף את המחקר באוניברסיטה ולקלוט את התלמידים האיכותיים ביותר, תוך יצירת תנאים אופטימליים וסביבת מחקר תומכת. בית הספר משמש כמסגרת-על בתחומי המחקר, הפועלת לקידום ואישור תכניות לימודים חדשות לתלמידי המחקר, יחד עם סיוע, בקרה ומעקב שוטפים.

ועדת קבע אקדמית

בבית הספר ללימודים מתקדמים פועלת ועדת קבע אקדמית בין-תחומית בראשות דיקן בית-הספר, הכוללת כ-20 חברי סגל בכיר המייצגים את הפקולטות והדיסציפלינות השונות באוניברסיטה. ועדת הקבע פועלת באמצעות ועדות משנה, המופקדות בין היתר על עדכון הנהלים המתייחסים למועמדים ולסטודנטים לתארים מתקדמים, קבלת תלמידים, על אישור הצעות מחקר לתזה ולדוקטורט, ועל אישור עבודות תזה ודוקטורט.

מלגות הנשיא לדוקטורנטים מצטיינים

אוניברסיטת בר-אילן מעניקה מלגות לדוקטורנטים מצטיינים. מלגות אלה מאפשרות לסטודנטים להקדיש את מירב זמנם למחקר, ותורמות למצוינות המחקרית של הסטודנטים לתואר שלישי באוניברסיטת בר-אילן.

מחזון למציאות

בית הספר ללימודים מתקדמים, שהוקם לפי חזונו של רקטור האוניברסיטה דאז פרופ' יוסף מניס, נפתח בשנת 2011 ונוהל בשנתו הראשונה על-ידי הדקן הראשון של בית-הספר, פרופ' בנימין שרדני.

בשנת 2013 עבר בית הספר למשכן הקבע שלו בקומת הכניסה של בניין 403. החלל המרווח תוכנן במטרה לספק לסטודנטים, באווירה נינוחה, את מכלול השירותים לקידום לימודיהם ומחקריהם.

פרופ' גיל אפשטיין, אשר כיהן כדקן בית הספר ללימודים מתקדמים בשנים 2016-2011, פעל לפיתוחו של בית הספר בתקופה בה היה בתהליכי ביסוס והקמה, והוביל ארגון מחדש של הלימודים המתקדמים באוניברסיטה, לרבות רפורמות בעבודת הוועדות, בנהלים ובתקנון.

החל משנת 2016 ועד שנת 2020 כיהן פרופ' אריאל בנדור כדקן בית הספר. בין הרפורמות שהוביל פרופ' בנדור: הגדלת סכומי מלגות הנשיא לדוקטורנטים מצטיינים ושינוי בדרכי בחירת הזוכים, פתיחת מסלול להשלמת תזה לבעלי תואר שני בלי תזה ממוסדות אחרים, רפורמה בנהלים לכתיבת עבודת דוקטור כאסופת מאמרים, ושינויים רבים בהליכי התזה והדוקטורט, כל זאת על מנת למשוך ללימודים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן את מיטב המועמדים ולהבטיח סביבה מקצועית, נעימה ומעודדת לסטודנטים לתארים מתקדמים.

החל משנת 2020 מכהנת פרופ' רונית שריד כדקנית בית הספר ללימודים מתקדמים.