בחינות במועדים מיוחדים

סעיף זה אינו חל על קורסים שבהם הציון ניתן בהתבסס על נוכחות בלבד.

1. ניתן לגשת לבחינה במועד א' ו/או במועד ב' באותה שנת לימודים. הזכות להיבחן במועד ב' למי שניבחן במועד א' הינה אוטומטית כאשר הציון הוא 70 ומטה. במקרים בהם הציון במועד א' הינו 71 ומעלה יש לנהוג בהתאם למפורט להלן בסעיף "נוהל בקשה לשיפור ציון". בכל מקרה של בחינה חוזרת הציון האחרון הוא הקובע.
  2. סטודנטים שנכשלו במועד א' ובמועד ב', נעדרו משני המועדים ללא סיבה מוצדקת* או שנכשלו באחד מהמועדים ונעדרו מן השני ללא הצדקה, אינם זכאים למועד בחינה נוסף. עליהם להירשם לאותו הקורס בשנית, ולעמוד במטלות הקורס ככל הסטודנטים בקורס. בכל מקרה, לא יוכלו סטודנטים ללמוד אותו קורס יותר מפעמיים ולהיבחן בו יותר מארבע פעמים (בסך הכול עד שתי בחינות לכל פעם שהקורס נלמד).
  3. ניתן לבקש אישור להיבחן במועדים מיוחדים במקרים הבאים:

*.א. סטודנטים שניגשו למועד אחד בלבד ולא ניגשו למועד השני או שלא ניגשו לשני המועדים מסיבה מוצדקת

ב. סטודנטים שהשלימו את כל חובותיהם לתואר פרט לשתי בחינות לכל היותר בקורסים שנלמדו בשנת הלימודים :האחרונה, דהיינו

1. סיימו את כל הדרישות לתואר, הגישו את עבודת הגמר הנדרשת (תזה או דוקטורט), ונבחנו בכל הקורסים.
  2. הגישו את כל העבודות הנדרשות.
  3. קיבלו ציון חיובי בכל הקורסים, וכל הציונים הוזנו במערכת ומופיעים בגיליון הציונים.

סטודנטים שאושרה להם בחינה במועד מיוחד, למרות שהסיבות להיעדרות מהבחינות אינן נכללות באלו שנקבעו כמוצדקות*, יחויבו בתשלום דמי בחינה כפי שייקבע על ידי האוניברסיטה.

* סיבות מוצדקות לפטור מתשלום דמי בחינה

-    חפיפה חלקית או מלאה במועדי שתי בחינות.

-    שירות מילואים בהתאם לתקנון המילואים.

-    הורות - טיפולי פוריות, שמירת הריון, חופשת לידה/ אימוץ או קבלת ילד למשמורת/ אומנה

-    מחלה ממושכת, אשפוז בבית-חולים וכד'.

-     כל סיבה אחרת שבית הספר ללימודים מתקדמים יקבע שהיא מוצדקת (כגון: נישואין, אבל וכד').

מועדי הבחינות המיוחדות

בחינות מיוחדות תתקיימנה במועדים הבאים:

1. יחד עם בחינות הקורסים של שנת הלימודים.
  2. בקורסים שאינם ניתנים בשנת הלימודים ייקבע מועד מיוחד בתיאום עם מדור בחינות, לאחר אישור המרצה, יו"ר הוועדה המחלקתית ובית הספר ללימודים מתקדמים.

לתשומת לבכם: בכל מקרה של בחינה חוזרת הציון האחרון הוא הקובע! כל ציון קודם מתבטל עם התייצבות הסטודנט/ית לבחינה נוספת, וזאת גם אם לא כתב/ה את הבחינה או פרש/ה ממנה.

אישור להיבחן במועד מיוחד אינו מקנה זכות לקבלת ציון בקורס, או זכות אחרת כלשהי (כגון: אם יתברר שלא נעשה רישום לקורס או שהסטודנט/ית נעדר/ה מהרצאות ללא הצדקה).

מועדי הגשת בקשות למועד מיוחד

סטודנטים לתואר שני יכולים להגיש בקשה למועד מיוחד באמצעות טופס בקשה לבחינות במועד מיוחד. סטודנטים לתואר שלישי יוכלו להוריד טופס לבקשות שונות מאתר בית הספר ללימודים מתקדמים. את הבקשות יש לשלוח למחלקה עד חודש לפני מועד הבחינה. אישור הבקשה כרוך בתשלום.