נוהל שמירת סודיות והתחייבות לסודיות

הסטודנטים לתארים מתקדמים מחויבים לשמירת סודיות על מידע מכל סוג אשר רכשו או ירכשו אודות פרויקטים מחקריים או אחרים הנערכים באוניברסיטת בר-אילן או כל מידע אקדמי של האוניברסיטה (להלן: המידע). הסודיות על המידע תחול בתנאים המחייבים שלהלן:

1.    אין לחשוף את המידע או כל חלק ממנו לאדם ו/או לגוף מאוגד כלשהו, בכל צורה שהיא.

2.    יש לשמור על המידע בקפדנות ולפעול כך שלא יאבד, יימסר, יועתק או יועבר לאחרים. במקרה של אובדן המידע, תימסר על כך הודעה לאוניברסיטת בר-אילן לאלתר.

3.   יש לנקוט בכל האמצעים הסבירים כדי למנוע גישה למידע על-ידי כל אדם או תאגיד כלשהו.

4.  יש  להחזיר את המידע ואת כל עותקיו לאוניברסיטת בר-אילן ולמחוק את כל המידע ממאגרי המידע אשר ברשות הסטודנט, על מנת שלא יישאר ברשותו שום העתק ממנו, וזאת עם קבלת דרישה לכך מאת אוניברסיטת בר-אילן להחזיר את המידע, או כאשר לא יהיה צורך עוד במידע לצורך עבודת המחקר של הסטודנט.

5.    בכל מקרה של ספק אודות מהותה של התחייבותו על-פי הסעיף, ידרוש הסטודנט/ית הבהרה בכתב מאת אוניברסיטת בר-אילן לפני שינקוט צעד כלשהו.

6.    לא ייעשה שימוש כלשהו במידע מלבד לשם השימוש שלשמו הוא נמסר לסטודנט/ית.

7.    כל זכויות הקניין במידע הינן ותהיינה רכושה הבלעדי של אוניברסיטת בר-אילן.

8.    התחייבויות הסטודנט לסודיות יחולו על כל חלקי המידע שרכש או שירכוש מאת אוניברסיטת בר-אילן, אלא אם יוכיח כי:
א. המידע היה ידוע לו לפני שקיבל אותו מאת אוניברסיטת בר-אילן.

ב. המידע היה ידוע לציבור או ניתן היה להשיגו לפני המועד שבו נמסר לסטודנט על-ידי אוניברסיטת בר-אילן.

ג. המידע הפך להיות לנחלת הכלל או שניתן היה להשיגו לאחר המועד שבו נמסר המידע לסטודנט על-ידי אוניברסיטת בר-אילן, והוא לא היה אחראי או קשור לכך.

9.    חובת הסודיות חלה גם על יורשי הסטודנט, מנהלי עזבונו והמוציאים לפועל של צוואתו במקרה של פטירה, חס וחלילה.

10.   על חובת הסודיות יחול החוק הישראלי. סמכות השיפוט תוקנה אך ורק לבית המשפט המוסמך בתל-אביב.

11.   בית הספר ללימודים מתקדמים לא יעביר את דוחות השיפוט של העבודות לכל גורם מחוץ לאוניברסיטה.

12. חברי ועדת הקבע האקדמית של בית הספר ללימודים מתקדמים יידרשו למסור הצהרה על סודיות דיוני הוועדה בכל הנוגע למקרים פרטניים.