תנאי הקבלה לתואר השני

1. על המועמדים להיות בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בממוצע ציונים 76 לפחות. ברוב המחלקות נדרש ממוצע גבוה יותר. סף ציון הקבלה עשוי לעלות בהתאם למספר המועמדים והישגיהם.
  2. הלימודים לתואר השני יהיו על-פי-רוב בתחום שנלמד בתואר הראשון. קבלה לתחום לימודים שונה מהתחום שנלמד לתואר הראשון עשויה להיות מלווה בדרישה ללימודי השלמה.
  3. מוסד הלימודים בו למדו המועמדים חייב להיות מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) אם הינו מוסד לימודים ישראלי. אם מוסד הלימודים הינו בחו"ל המוסד חייב להיות מוכר על ידי הגופים המתאימים במדינה שבה הוא נמצא. בית הספר ללימודים מתקדמים לא יאשר הרשמה של סטודנטים שאינם עומדים בדרישה זאת.
  4. הוועדה המחלקתית תחווה דעתה על המועמדים ותעביר את המלצתה לבית הספר ללימודים מתקדמים. הוועדה המחלקתית רשאית לערוך בחינות כניסה, ראיונות ועוד. ההחלטה הסופית על קבלת המועמדים וקביעת תנאי קבלתם תהיה בידי בית הספר ללימודים מתקדמים.
  5. במקרים חריגים ביותר, שבהם הוועדה המחלקתית ממליצה לקבל מועמדים שאינם עומדים בסף הקבלה המחלקתי, רשאית הוועדה המחלקתית לפנות לבית הספר ללימודים מתקדמים בבקשה מנומקת לקבלת המועמד/ת, ובצירוף המסמכים הרלוונטיים. פנייה ללא נימוקים אקדמיים מפורטים וסימוכין לא תובא לדיון.
  6. אם חלף זמן רב מקבלת התואר הראשון, או אם המועמדים למדו במוסד שבו היקף או תוכן הלימודים נופלים באופן מהותי מהדרישות באוניברסיטת בר-אילן, רשאית הוועדה המחלקתית, באישור דקן בית הספר ללימודים מתקדמים, להטיל על המועמדים תוכנית לימודים נוספת להשלמת החסר.
  7. בית הספר ללימודים מתקדמים רשאי לחייב סטודנטים בקורסי השלמה מעבר לקביעת המחלקה.
  8. תנאי הקבלה המחייבים הם אלו המופיעים במכתב הקבלה שנשלח למועמד.

האוניברסיטה אינה מתחייבת לקבל את כל הפונים, גם אם הם עומדים בדרישות הסף.