בית הספר למנהל עסקים >

תואר שני   

מסלולים   

קיימים שני מסלולים: 
   
מסלול א' - כולל ביצוע מחקר והגשת עבודת גמר בכתב.   
 
מסלול ב' - ללא עבודת מחקר.   
  

1.מגמות  

מימון - מגמת מימון מכשירה לתפקידים מקצועיים בתחום ניהול כספי של חברות עסקיות, ניהול תיקי השקעות ומסחר בניירות ערך, המגמה מתאימה למעוניינים בקריירה בתפקידי ניהול ומטה בחברות עסקיות, בנקים, חברות ביטוח, משרדים ממשלתיים ורשויות ציבוריות וחברות העוסקות בשוק ההון, המגמה מקנה לבוגריה את הכלים והיסודות לקריירה פיננסית ניהולית עם דגש על בניית רקע תיאורטי ומתן כלים אנליטיים וכמותיים, הדרושים למנהל בעולם הפיננסים המודרני, יושם דגש על מקומו של הניהול הפיננסי בחברה העסקית ותפקידיו של המנהל הפיננסי, הבנה מעמיקה של תורת ההשקעות המודרנית, מימון בינלאומי והיכרות עם שוקי ההון הגלובליים, הבורסה ושוק ההון הישראלי, והבנה מעמיקה של ניירות ערך בכלל וניירות ערך נגזרים בפרט.   

בנוסף ללימודי הליבה של המגמה, תינתן אפשרות להתמקד ולהעמיק את הידע וההתנסות המעשית באחד משני האשכולות:   

  • אשכול ניהול השקעות יתמקד בצד התיאורטי והמעשי של ניהול השקעות, מדידת ביצועי תיקים, אנליזה של ניירות ערך וניירות ערך נגזרים, האשכול מרחיב לנושאים מתקדמים בהשקעות כמו מימון התנהגותי, וכולל ביצוע של סמינר מחקרי בתחום של השקעות ושוקי ההון, במסגרת הפרקטיקום במסלול תתבצע עבודה מעשית בתחום שוק ההון.     

  • אשכול מימון חברות יתמקד ויעמיק בנושאים הקשורים לניהול הפיננסי של הפירמה וירחיב לנושאים מתקדמים כמו חשבונאות ניהולית, ממשל תאגידי, ניהול סיכונים ומימון נדל"ן, המסלול כולל סדנא מעשית במימון חברות מתקדם בשיתוף חברות מובילות במשק הישראלי. במסלול זה הסטודנטים יידרשו לבצע סמינר מחקרי בתחומים הקשורים לתורת הפירמה.   

שיווק - המגמה בשיווק מכשירה את בוגריה לתפקידי מפתח בתחום השיווק הן ברמה הארצית והן ברמה הבינלאומית, המגמה בשיווק מקנה ידע בנושאים עדכניים ומרכזיים בשיווק הכוללים, בין היתר, את התחומים הבאים: שיווק דיגיטלי, מדיה חברתית, שיווק בינלאומי, התנהגות צרכנים, מחקר שיווקי, ניתוח הסביבה השיווקית, ניתוח מתחרים, מדיניות מוצרים, מדיניות מחירים, מדיניות מאמץ הקידום ומדיניות הפצה. התחרות הקיימת בעידן הנוכחי מחייבת את החברות להשקעה מרבית בתהליכי השיווק תוך ניצול הזדמנויות עסקיות, והתאמתן לשינויים הדינמיים המתרחשים בשווקים בהם הן פועלות, המגמה בשיווק חיונית לכל מנהל המעוניין להשתלב בעשייה העסקית, וזאת בשל הכלים המעשיים המוענקים במסגרת לימודי ההתמחות, המאפשרים הבנה של כלל התהליכים העסקיים הרלוונטיים לעידן הנוכחי.   

בנוסף ללימודי הליבה של המגמה, תינתן אפשרות להתמקד ולהעמיק את הידע וההתנסות המעשית באחד משני האשכולות:   

  • אשכול שיווק דיגיטלי המתמקד בהיכרות עם הכלים, האסטרטגיות, הטקטיקות וערוצי השיווק של המדיה הדיגיטלית הנדרשים להשגת יתרון עסקי, בעידן שבו תקציבי שיווק מרכזיים מועברים מהמדיה המסורתית למדיה הדיגיטלית.     

  • אשכול שיווק וניהול חדשנות המתמקד בהענקת כלים חיוניים בתחום השיווק למנהלים, תוך הבנת התהליכים והאסטרטגיות הנדרשים למנהלים הפועלים בשווקים תחרותיים.   

ניהול והתנהגות ארגונית- מגמת ניהול והתנהגות ארגונית מכשירה את בוגריה ברמת המיקרו בניהול ההיבטים הפסיכולוגיים של העובדים בארגון וברמת המקרו בניהול תהליכי שינוי ואסטרטגיה ברמה הארגונית הרחבה. בנוסף לתכני הליבה של ניהול עובדים ותהליכים ארגוניים, המגמה מציעה לסטודנטים את הידע, הכלים וההתנסות להובלת תהליכים בסביבה הארגונית של המאה ה- 21, המאופיינת בגלובליזציה ומעבר למבנה ארגוני שטוח ומבוסס צוותי עבודה, מבנה זה של המגמה נועד כדי להכין את בוגריה לסביבות הארגוניות הדינמיות האלו, בוגרי המגמה יקבלו רקע מתאים לתפקידי ניהול, ייעוץ, מחקר ופיתוח ארגוני ועסקי בסביבה הארגונית של המאה ה- 21.   

בנוסף ללימודי הליבה של המגמה, תינתן אפשרות להתמקד ולהעמיק את הידע וההתנסות המעשית באחד משני האשכולות:   

  • אשכול ניהול ואסטרטגיה בינלאומי המתמקד באתגרי ניהול בחברות בינלאומיות שפועלות בסביבות תרבותיות ועסקיות שונות בעולם, ומכשיר סטודנטים בניהול בסביבה הרב-תרבותית מרמת העובד והצוות ועד הרמה האסטרטגית.     

  • אשכול ניהול פרויקטים המתמקד בכלים החיוניים למנהל בארגונים מבוססי עבודה פרוייקטלית. הסטודנטים מקבלים כלים בניהול פרויקטים מורכבים, פיתוח וניהול צוות. בנוסף לכך, הפרקטיקום במגמה מהווה הכנה למבחן הסמכה לתעודת PMP הנדרשת בניהול פרויקטים מול חברות גלובליות.   

בוגרי התוכנית יקבלו רקע מתאים לתפקידי ניהול בסביבה הארגונית של המאה ה- 21, בדגש על ניהול בחברות בינ"ל וחברות מבוססות מבנה עבודה פרוייקטלי.   

מערכות מידע - המגמה במערכות מידע נועדה להקנות לבוגרים את הידע, הכלים וההתנסות, העונים לדרישות השוק במאה ה- 21. לשם כך המגמה מקיימת קורסים משותפים עם חברות מהתעשייה, הסטודנטים משתתפים בפרויקטים וסימולציות ניהול בינלאומיים וכן, מוסדו שיתופי פעולה עם גופי הסמכה לצורך הכשרת הבוגרים בהסמכות מקצועיות המקובלות בשוק, ובכלל זה הסניף הישראלי של ISACA   

בנוסף ללימודי הליבה של המגמה, תינתן אפשרות להתמקד ולהעמיק את הידע וההתנסות המעשית באחד משלושת האשכולות:   

  • אשכול אנליטיקה עסקית, המכשיר את הבוגרים לתחום ה-Data Science . הלימוד משולב בשימוש בכלי תוכנה ייעודיים, ומכשיר את הבוגרים לשמש כ- Data scientists בארגון, עם אוריינטציה למגוון תחומי האנליטיקה העסקית, ובכלל זה תחומי מימון ושיווק.     

  • אשכול ניהול תשתיות וסייבר מכשיר את הבוגרים להיבטי הניהול, הארגון והאבטחה של תשתיות וטכנולוגיות המידע בארגון. מעבר לידע ולכלים, הקורסים כוללים גם הכשרה והכנה לשתי בחינות הסמכה רשמיות בתחום: הסמכת CSX והסמכת CRISC.   

  • אשכול ניהול פרוייקטים מתמקד בכלים החיוניים למנהל בארגונים מבוססי עבודה פרויקטלית. הסטודנטים מקבלים כלים בניהול פרויקטים מורכבים, פיתוח וניהול צוות. בנוסף לכך, הפרקטיקום במגמה מהווה הכנה למבחן הסמכה לתעודת PMP הנדרשת בניהול פרויקטים מול חברות גלובליות.   

בוגרי התוכנית יקבלו רקע מתאים לתפקידי ניהול בסביבה הארגונית של המאה ה 21, בדגש על ניהול בחברות בינ"ל וחברות מבוססות מבנה עבודה פרויקטלי.   

בנוסף לאחד מהאשכולות הנ"ל, כל סטודנט יכול להשתלב גם באשכול יזמות וחדשנות, המעניק ידע וניסיון רחבים בנושאים ייחודים הרלוונטיים ליזמים וכן לכל מי שמעוניין לקחת חלק ויוזמה טכנולוגית.   

כמו כן קיימת גם אפשרות להשתלב באשכול נוסף בתחום הדירקטורים, המורכב מקורס בסיס בדירקטורים, הנכלל בתוכנית הלימודים ושני קורסי הרחבה בתחום זה.  
  

2. תנאים להגשת מועמדות והליך הקבלה   

  1. לתוכנית ה-MBA יכולים להגיש מועמדות בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר, בעלי ציון ממוצע של 76 לפחות בכל לימודי התואר הראשון (לבעלי תואר דו-חוגי ייעשה ממוצע בין הציונים הסופיים של שני החוגים). ממועמדים שלמדו תואר ראשון בתחומים שונים יידרשו ממוצעי ציונים שונים לקבלה.   

  1. מספר המקומות מוגבל ולכן יתקבלו בעלי הנתונים הגבוהים ביותר (ראה סעיף 3 להלן).   

  1. בעת הרישום יציין המועמד את המגמה המבוקשת תוך ציון עדיפות ראשונה ושנייה. דרישות הקבלה למגמות השונות (כמו ממוצע ציונים וציון GMAT) אינן שוות. הקבלה למגמה שנבחרה בעדיפות שנייה היא על בסיס מקום פנוי.   

  1. סטודנטים אשר עדיין לא השלימו את כל חובותיהם לתואר הראשון אינם רשאים להתחיל לימודיהם לתואר השני בבית הספר למנהל עסקים באותה שנת לימוד. סטודנטים הנמצאים בשנת הלימודים האחרונה לתואר ראשון בעת הגשת המועמדות, חייבים להגיש את אישור סיום הלימודים לבית הספר ללימודים מתקדמים עד סוף דצמבר של אותה שנה.   

  1. החלטות ועדת הקבלה יתבססו על הציונים שיוגשו בעת ההרשמה בלבד. הוועדה לא תמתין לקבלת כל הציונים של מועמדים שטרם סיימו את לימודיהם. כמו כן, הוועדה לא תתחשב בממוצעי ציונים ששופרו לאחר מועד ההרשמה. 

  1. כל סטודנט חדש מתקבל מלכתחילה למסלול ב', שהינו מסלול ללא עבודת מחקר. דרך קבלה זו היא אדמיניסטרטיבית בלבד. סטודנט המעוניין לבצע מחקר (במסגרת מסלול א') מתבקש להגיש בקשה לשינוי המסלול בסוף שנת הלימודים הראשונה יחד עם הגשת הצעת המחקר. בית הספר מעודד סטודנטים מצטיינים לעבור למסלול א', אך לא יוכל להתחייב להקצות מנחה לכל סטודנט המעוניין בכתיבת עבודת מחקר. במסלול זה מועבר הדגש מהשתתפות בהרצאות פרונטאליות לעבודה עצמית, ולכן מספר נקודות הזכות הינו 38-36 נ"ז במקום 42 נ"ז במסלול ב'. כמו כן, מענקי לימודים המוצעים מפעם לפעם על-ידי בית הספר מיועדים לתלמידי מסלול א' ולתלמידי התואר השלישי. 

 

3.    קריטריונים המשפיעים על הקבלה  

כל אחד מהקריטריונים הבאים ישפיע על סיכוייך להתקבל:   

  • ציון ממוצע של 76 לפחות בלימודי התואר הראשון. ציון המינימום משתנה בהתאם לתחומי הלימוד השונים של המועמדים.     

  • מבחן GMAT כמותי חובה בציון 42 לפחות. על המועמדים לגשת לבחינה עד ליום 30.6.2024.הבחינה נעשית על-ידי גורם חיצוני. פרטים ורישום לבחינה באמצעות טלפון לאנגליה 44-161-855-7219 או באתר האינטרנט.   

  • ציון ממוצע כללי של תואר שני או ציון חלקי (אם קיים).     

  • סטודנטים אשר ממוצע ציוניהם הינו 85 ומעלה וציון החלק הכמותי בבחינת הפסיכומטרי שלהם הינו 126 ומעלה ומעוניינים לקבל פטור מ-GMAT יוכלו ללמוד בתוכנית למצטייני תואר ראשון.   

לקבלת ספרים וחומר הכנה לבחינת הGMAT ניתן לפנות ל"קרן חינוך ארצות הברית-ישראל" בטל': 03-5172131.   
  

חשוב מאד!!   

הנכם מתבקשים לשלוח את ציון ה-GMAT   

לאחר ביצוע הבחינה לדוא"ל   

בציון ההתמחות אותה ביקשתם בעדיפות ראשונה.   

ניתן לשלוח את הציון הלא רשמי שהתקבל ביום הבחינה.   

 
 פטורים מבחינת ה –  GMAT:   

  1. בעלי תואר שני ממוסדות המעניקים תואר המוכר על ידי המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה) בציון סופי 80 לפחות באחד מהחוגים האלה: הנדסה, כלכלה, מדעי הטבע, מדעים מדויקים וכן בעלי תואר Ph.D., M.D., D..M.D ו-D.Sc.   

  1. בעלי תואר שני ממוסדות המעניקים תואר המוכר על ידי המל"ג בציון סופי 85 לפחות בתחומים שלא הוזכרו בסעיף הקודם.   

  1. סטודנטים בעלי ממוצע של 90 ומעלה בתואר ראשון  יכולים להגיש בקשה לפטור מבחינת ה- GMAT. ינתן יתרון למועמדים בעלי תואר ראשון בדגש כמותי.  

בקשת הפטור תידון בוועדת הקבלה של בית הספר למנהל עסקים. למען הסר ספק, ממוצע של 90 אינו מקנה פטור אוטומטי. הפטור מבוסס על שקלול מכלול הנתונים האקדמיים של הסטודנט.   

הקבלה הינה לפי המגמות. על המועמד לבחור את המגמה המבוקשת בעת ההרשמה.   

הקבלה למגמות השונות תתבסס על ציון ממוצע התואר הראשון + ציון GMAT כמותי (או פסיכומטרי כמותי, במידה ורלוונטי, כפי שפורט לעיל) חתך הקבלה ייקבע בתום תקופת ההרשמה על סמך נתוני הנרשמים.              
  

4.   דרישות אקדמיות   

הדרישות המפורטות תתפרסמנה בידיעון הפקולטה למדעי החברה לקראת פתיחת שנת הלימודים.   

   
5.   סדרי הלימודים – תוכנית דו שנתית   

  1. התוכנית הדו שנתית הינה תוכנית מובנית. הלימודים יתקיימו במהלך שנתיים (4 סמסטרים), בימי ראשון בין השעות 22:00-16:00 וביום שישי בין 14:00-8:00. הלימודים בבית הספר בשנה א' צפויים ככל הנראה להתקיים במתכונת "משולבת", דהיינו, שילוב של לימודים פרונטליים בקמפוס עם למידה מרחוק.   

בכל קורס, מחצית מהמפגשים יתקיימו בקמפוס, והמחצית השנייה תתקיים במגוון אמצעים ללמידה מרחוק, כגון, הרצאות  בזום, שיעורים מוקלטים, חומר מתוקשב, וכו׳.   

מתכונת זו תאפשר ריכוז הלימודים הפרונטאליים ביום אחד בלבד בכל שבוע. בשבוע אחד הלימודים הפרונטאליים יתקיימו ביום שישי, ובשבוע שלאחריו ביום ראשון או שלישי.   

למי שחויב בקורס באנגלית, ייתכן כי קורס האנגלית ידרוש את פתיחתו של יום לימודים נוסף.   

  1. משך הלימודים   

הסטודנטים נדרשים לסיים את לימודיהם במסלול א' (עם מחקר) ובמסלול ב' (ללא מחקר) במשך שנתיים.   

בית הספר ללימודים מתקדמים מאפשר במקרים מוצדקים ובהמלצת יו"ר הוועדה המחלקתית  והמנחה הארכה לשנת לימודים שלישית, וזאת רק לסטודנטים במסלול עם עבודת מחקר.   

מספר מצומצם של קורסים עשויים להילמד בשפה האנגלית.     
  

6.  לימודי השלמה   

הסטודנטים יחוייבו בקורסי השלמה בהתאם ללימודיהם הקודמים לתואר ראשון. סטודנטים שחוייבו בקורסי השלמה, עליהם לסיימם במהלך סמסטר הקיץ לפני תחילת שנת הלימודים הראשונה. במידת הצורך תינתן הארכה עד סוף סמסטר א' של שנת הלימודים הראשונה. הסטודנטים מחוייבים לסיים את קורסי ההשלמה בממוצע של 76 לפחות.   

אם הסטודנט למד קורסים אלה במלואם או בחלקם במוסד אקדמי מוכר, בהיקף דומה וברמה זהה לדרישות בית הספר, במהלך 7 השנים האחרונות, הוא רשאי להגיש לבית הספר בקשה לפטור מהקורסים שנלמדו. בקשות כאלה יש להגיש מיד לאחר קבלת הודעת הקבלה. לאחר סיום כל קורסי ההשלמה חובה להגיש בקשה לבית הספר ללימודים מתקדמים לביטול התנאי.  
  
לימודי ההשלמה הינם:  
סטטיסטיקה למנהל עסקים (תתקיים בחינת פטור)  
מתמטיקה -                                 3 נ"ז  
מבוא למיקרו כלכלה-               2 נ"ז  
מבוא למקרו כלכלה-                 2 נ"ז  

סה"כ 7 נ"ז  
  
** ייתכנו שינויים בתכני קורסי ההשלמה ובהיקפם.     
  

7.    תוכנית הלימודים   

 תוכנית ה-MBA מציעה 4 מגמות: מימון, שיווק, ניהול והתנהגות ארגונית ומערכות מידע.   

 אין אפשרות להתמחות בשתי מגמות.   

בית הספר למנהל עסקים מאפשר לסטודנטים בתכנית הדו-שנתית ותוכנית המצטיינים, המעוניינים בכך, לתגבר את לימודיהם בתחום היזמות ובאשכול דירקטורים במקביל ללימודי המגמה הראשית שלהם. בחירה באפשרות זו תכלול תוספת של מספר קורסים ועשויה להיות כרוכה בהוספת יום לימודים. קורסים אלו הינם מעבר למכסת השעות הנדרשת ויחייבו בתוספת שכר לימוד בהתאם.    

תנאי כניסה לכל אחת מן המגמות הוא ציון 80 לפחות בקורס העקרונות של המגמה (ראה להלן). גם ההצטרפות לאשכול ביזמות תהיה מותנית בקבלת ציון 80 לפחות בקורס הבסיס ביזמות.   

סטודנט שהחל אך לא סיים לימודיו לתואר שני במוסד אקדמי מוכר, או באוניברסיטת בר אילן במחלקה אחרת ולמד ב-4 השנים האחרונות קורס זהה או מקביל, הן בתוכנו והן בהיקפו לזה הנדרש בתוכנית לימודי MBA והשיג ציון גבוה, יוכל להגיש בקשה לפטור מהקורס. סטודנט שלמד במסגרת לימודי התואר הראשון קורס דומה בהיקפו ובתוכנו לקורס המוצע בבית הספר למנהל עסקים לא יהיה רשאי ללמוד קורס זה ויחויב בקורס אחר במקומו (המרה).   

בקשות לפטור או המרה של קורסים יש להפנות באמצעות טופס המיועד לכך למזכירות בית הספר. הסמכות לאישור פטור מקורסים היא בידי בית הספר ללימודים מתקדמים.   
  

סטודנט הלומד במסלול המחקרי נדרש להשתתף בסמינר מחלקתי שאינו מזכה בנ"ז.   

יש לציין כי מערכות הקורסים המוצגות באתר בית הספר אינן סופיות וניתנות לשינויים בהתאם לכללי האוניברסיטה. 
 

בחינת גמר   

הבחינה תתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה בסיס לעבודת המחקר.   


הוראות לכתיבת עבודת הגמר  

ניתן למצוא בתקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.   

 
הצעת מחקר יש להגיש עד סוף שנת הלימודים הראשונה   
ולא יאוחר מסוף סמסטר א' של שנת הלימודים השנייה.   


דרישות משותפות לשני המסלולים  

ידיעת שפות 

כל סטודנט במסלול ללא תזה, שהיה פטור בתואר ראשון מחובת אנגלית על בסיס ציון 134 בבחינת אמי"ר/ם או בחלק האנגלית בפסיכומטרי, או שביצע קורס באנגלית במסגרת התואר הראשון במוסד אקדמי מוכר וקיבל ציון עובר- יהיה פטור מחובת אנגלית. סטודנטים במסלול עם תזה- קריטריוני הפטור הינם כפי שמופיע באתר היחידה לאנגלית כשפה זרה.  

לימודי יהדות 

על פי הדרישות הכלליות לתואר שני (פרטים נוספים בפרק המבוא).   

  

מוסמך במינהל עסקים למצטייני תואר ראשון  

לתוכנית יתקבלו תלמידי תואר ראשון מצטיינים, בשנה האחרונה ללימודיהם. בוגרי תואר ראשון העומדים בתנאי הקבלה לתוכנית, יוכלו גם הם להגיש מועמדותם.   

הקבלה תתבסס על ממוצע ציונים במוסד הלימודים לתואר ראשון וכן ציון החלק הכמותי בפסיכומטרי.   

נדרש מינימום ממוצע של 85 בתואר הראשון (במשפטים 84 ) ומינימום של 126 בחלק הכמותי של בחינת הפסיכומטרי. מועמדים בעלי ממוצע של 85 לפחות בתואר הראשון וציון הבגרות שלהם ב-4 יחידות במתמטיקה  הינו 93 ומעלה או 5 יחידות בציון 85 ומעלה יוכלו גם הם להגיש את מועמדותם לתוכנית.   

מבנה התוכנית  

סטודנטים שיתקבלו ילמדו את קורסי ההשלמה המהווים תנאי לקבלה רשמית לתואר שני במנהל עסקים בקיץ שלפני תחילת לימודיהם או בשנה שלפני תחילת לימודיהם. נדרש ממוצע משוקלל של 76 לפחות בקורסי ההשלמה על מנת להתחיל את לימודי התואר השני. סטודנטים שילמדו את קורסי ההשלמה במקביל לסמסטר א' של לימודי התואר, ידרשו לעמוד בדרישות קורסי ההשלמה עד לסיום סמסטר א'.   
 
4 קורסי השלמה:   
סטטיסטיקה למנהל עסקים (תתקיים בחינת פטור)   
מתמטיקה -                   3 נ"ז  
מבוא למיקרו כלכלה-   2 נ"ז  
מבוא למקרו כלכלה-   2 נ"ז  

סה"כ 7 נ"ז  
   
**ייתכנו שינויים בתכני קורסי ההשלמה ובהיקפם.  

לאחר ההשלמות ילמד הסטודנט באחת מארבע המגמות השונות בבית הספר: מימון, שיווק, ניהול והתנהגות ארגונית ומערכות מידע. מידע מפורט על המגמות השונות מופיע בעמוד הראשון של מידעון זה. פתיחת מגמה מותנית במספר נרשמים מינימאלי. במידה ולא תיפתח מגמה מסוימת, תינתן לסטודנט האפשרות לעבור למגמה אחרת.   

לימודי התואר השני יחלו בסמסטר א' של השנה הראשונה (לאחר לימודי ההשלמה) ויסתיימו בסמסטר א' של השנה העוקבת (4 סמסטרים בסך הכל).   

הלימודים יתקיימו בימי שלישי/ראשון (תלוי בסמסטר) בין השעות 22:00-16:00 ובימי שישי בין 14:00-8:00.   

אשכול ביזמות / דירקטורים – ראה לעיל.   

הערה חשובה 
האוניברסיטה רשאית לשנות את סדרי הקבלה, תוכנית הלימודים (תכני הקורסים, שמות המרצים המלמדים את הקורס וכיו"ב), ומערכת הלימודים (כגון, הכנסת שינויים בלוח זמני הקורסים וביטול קורסים), ובלבד שהללו לא יהיו כרוכים בשינוי המכסה הכוללת של שעות הלימוד כפי שהיו נהוגות בשנת לימודיו הראשונה של התלמיד.  
 

תהליך ההרשמה   

סטודנט המעוניין ללמוד את קורסי ההשלמה במהלך שנת הלימודים האחרונה ללימודי התואר הראשון נדרש לצורך הרשמה לתוכנית המצטיינים לפנות באופן ישיר למזכירות בית הספר למנהל עסקים.   

סטודנט שסיים (או לקראת סיום) את לימודי התואר הראשון ומעוניין להירשם לתוכנית המצטיינים נדרש להירשם דרך אתר האוניברסיטה ככל מועמד אחר.   

  

  לקבלת פרטים נוספים   

ניתן לפנות בטלפון 03-5318899 שלוחה 1,   

בשעות המענה הטלפוני בלבד   
  
בימים ב' וד' בין השעות 09:00–10:30   
  
ובימי א' ג' וה' בין השעות 12:30– 14:00  

או בדוא"ל   

מצ"ב לינק למערכת השעות באתר ביה"ס למנהל עסקים  

 

 יש לציין כי מערכות הקורסים המוצגות לעיל אינן סופיות וניתנות לשינויים בהתאם לכללי האוניברסיטה.  

  

ידיעת שפות  

כל סטודנט במסלול ללא תזה, שהיה פטור בתואר ראשון מחובת אנגלית על בסיס ציון 134 בבחינת אמי"ר/ם או בחלק האנגלית בפסיכומטרי, או שביצע קורס באנגלית במסגרת התואר הראשון במוסד אקדמי מוכר וקיבל ציון עובר- יהיה פטור מחובת אנגלית. סטודנטים במסלול עם תזה- קריטריוני הפטור הינם כפי שמופיע באתר היחידה לאנגלית כשפה זרה.  

   
 לימודי יהדות  

על פי הדרישות הכלליות לתואר שני (פרטים נוספים בפרק המבוא).  

     

לקבלת פרטים נוספים   

ניתן לפנות למזכירות הסטודנטים בטלפון   

03-5318899  שלוחה 1 בדוא"ל  

בימים ב' ו- ד' בשעות 10:30-9:00 ובימים  א', ג' וה' בשעות 14:00-12:30   

קבלת קהל בזום (דלת פתוחה) בימים א', ג' וה' הין השעות 10:00 ל-12:00  

קבלת קהל פרונטלית - בתיאום מראש בלבד.  

לפרטים לגבי תוכנית המצטיינים ניתן לפנות לגב' ענת רוט   

במספרי הטלפון המופיעים לעיל, או בדוא"ל   

מידע על תוכניות הלימודים, סילבוסים, הודעות חשובות וכו' מופיע   
באתר בית הספר למנהל עסקים   

   

  

תואר שלישי   

תחומי התמחות   

ניהול, התנהגות ארגונית ואסטרטגיה    

  1. ניהול משאבי אנוש ויחסי עבודה   

  1. ניהול ידע ולמידה ארגונית   

  1. יצירתיות חדשנות ויזמות   

  1. מנהיגות בארגונים   

  1. מוטיבציה בעבודה   

  1. קבלת החלטות   

  1. שינוי ארגוני וניהול משברים   

  1. אסטרטגיה ומדיניות עסקית   


שיווק    

  1. אסטרטגיות פרסום וקידום מכירות   

  1. שיווק השירות   

  1. המחרת מוצרים ושירותים   

  1. חיזוי, תכנון ופיתוח מוצרים חדשים   

  1. אסטרטגיות שיווק תחרותי   

  1. אסטרטגיות עיתוי אופטימאלי לשיווק   

  1. שיווק פרמצבטיקה – אסטרטגיות לניהול מחזור חיים של תרופות מרשם   
      

מימון    

  1. השקעות בניירות ערך   

  1. תמחור ניירות ערך   

  1. יעילות שוק ההון   

  1. ממשל תאגידי   

  1. השליטה בחברה וניהול החברה   
      

מערכות מידע     

  1. ניתוח אסטרטגיות וחלופות מחשוב   

  1. אסטרטגיות מסחר ועסקים אלקטרוניים   

  1. ניהול סיכוני מחשוב   

  1. גילוי ידע באמצעות כריית נתונים   

  1. תהליכי למידה במערכות ניהול ידע   

  1. ניתוח גורמי הצלחה בפרויקטי תוכנה   

  1. גישות מידול ופיתוח מתקדמות   

  1. ארכיטקטורות מחשוב מתקדמות   
      

הדיון במועמדים ללימודי התואר השלישי יתקיים בשלושה מועדים מובנים. 
יש להגיש את הטפסים הנדרשים, המופיעים באתר בית הספר למינהל עסקים, עד שבועיים קודם למועדים אלה.  
 

   

לקבלת פרטים נוספים   

ניתן לפנות למזכירות בית הספר בטלפון   

 03-5318838 או 03-5318899 שלוחה 1, בדוא"ל ובאתר בית הספר למנהל עסקים  

 

 

תאריך עדכון אחרון : 26/02/2024