תואר שלישי במחלקה למדעי המידע ויישומי בינה מלאכותית
* מעודכן לשנה"ל תשפ"ז
המחלקה למדעי המידע ויישומי בינה מלאכותית באוניברסיטת בר-אילן היא בית הספר למידע (iSchool) היחיד בישראל, וחלק מרשת עולמית יוקרתית הכוללת 130 בתי ספר למידע באוניברסיטאות המובילות בעולם. זוהי מחלקה ייחודית, דינמית וחדשנית, בעלת מוניטין בינלאומי בחקר טכנולוגיות מידע ובינה מלאכותית יישומית וממוקדת-אדם (Human-Centered AI) ונחשבת לחלוצה ולמובילה בישראל בתחומי הערכת המדע (Science of Science), התנהגות מידע, ומדעי הרוח והחברה החישוביים.
על המעוניינים/ות להתקבל לתואר שלישי (דוקטורט) במחלקה למידע המידע ויישומי בינה מלאכותית, יש לפנות ליועצ/ת לתואר שלישי - פרופ' נועה אהרוני.
דרישות קבלה ללימודי תואר שלישי במחלקה למדעי המידע ויישומי בינה מלאכותית בר־אילן:
תואר שני עם תזה בציון 86 לפחות.
המלצות סגל אקדמי.
ראיון אישי עם היועצ/ת לתואר שלישי.
אישור בית הספר ללימודים מתקדמים בבר־אילן .
דרישות קבלה לכתיבת עבודה שוות־ערך לתזה
תואר שני בלי תזה בציון 90 לפחות. יש לסיים את העבודה שוות־ערך לתזה בשנתיים. קבלה לכתיבת עבודה שוות־ערך לתזה אינה קבלה ללימודי תואר שלישי . עם סיום כתיבת העבודה שוות־ערך לתזה, הגשתה לשיפוט ועמידה בכל הקריטריונים הנדרשים ללימודי תואר שלישי, תמליץ הוועדה המחלקתית לבית הספר ללימודים מתקדמים אם לקבל את הסטודנט/ית לתואר שלישי. הקבלה מותנית באישור הוועדה המחלקתית והוועדה של בית ספר ללימודים מתקדמים בבר־אילן.
דרישות הלימודים לתואר שלישי / דוקטורט במחלקה למדעי המידע ויישומי בינה מלאכותית בבר־אילן:
על התלמידים להגיש הצעת מחקר עד סוף שנת הלימודים הראשונה.
תלמידים שלהם תואר שני בתחום צריכים להשתתף בקורסים בהיקף של 12 נ"ז.
תלמידים שלהם תואר שני שלא מהתחום צריכים להשתתף בשנת הלימודים הראשונה לתואר השלישי בקורסי השלמות בהיקף שייקבע על ידי ראש המחלקה והמנחה, בנוסף לקורסים לתואר בהיקף של 12 נ"ז. יש לסיים את לימודי ההשלמות בממוצע 86 לפחות עם ציון עובר בכל קורס.
יש לבחור את הקורסים מתוך מבחר הקורסים לתואר שני בתיאום עם המנחה.
ראש המחלקה רשאית לדרוש השתתפות בקורסים נוספים.
יש להירשם בכל שנה לקוד דוקטורט: 35-999 עבודת דוקטורט (קורס זה לא נכלל במכסת הקורסים לתואר).
יש להירשם בכל שנה לקורס 35-427-01 הדרכת דוקטורנטים/קולוקוויום (קורס זה לא נכלל במכסת הקורסים לתואר).
תלמידים שלהם חובת אנגלית (על פי תקנון היחידה לאנגלית כשפה זרה), נדרשים ללמוד קורס כתיבה אקדמית ביחידה לאנגלית כשפה זרה (2 נ"ז) – קורס זה לא נכלל במכסת הקורסים לתואר.
על התלמידים להשתתף בפגישות הקולוקוויום המחלקתי, כנסים מחלקתיים ובהרצאות של מרצים אורחים.
דרישות כלליות לתלמידי תואר שלישי / דוקטורט בבר־אילן:
הסטודנטים והסטודנטיות יעמדו בכל דרישות אוניברסיטת בר־אילן לתואר שלישי (כגון, עולמות - לימודי יהדות ותרבות ישראלית ואנגלית) כפי שמפורט בידיעון אוניברסיטת בר־אילן. הגשת הצעת מחקר וכתיבת עבודת דוקטורט תהיינה על פי דרישות הוועדה לתואר שלישי.
לקבלת פרטים נוספים
ניתן לפנות למחלקה בטלפון 03-5318351,
בדוא"ל ובאתר המחלקה למדעי המידע ויישומי בינה מלאכותית
תאריך עדכון אחרון : 26/01/2026