הנחייה

• מנחים לתואר השני יהיו חברי הסגל הבכיר של אוניברסיטת בר-אילן בדרגת מרצה ומעלה במסלול הרגיל. מנחים לתואר השלישי יהיו חברי הסגל הבכיר של אוניברסיטת בר-אילן בדרגת מרצה בכיר ומעלה במסלול הרגיל.

• במקרים חריגים חברי סגל שאינם מקיימים דרישות אלו יוכלו להנחות באופן עצמאי סטודנטים לתואר שני לאחר אישור בית-הספר ללימודים מתקדמים. בקשות לאישור מנחה תוגשנה על ידי המחלקה, לפני תחילת ההנחייה או ההתחייבות להנחייה.

• חברים בסגל הבכיר של מוסד אקדמי מוכר להשכלה גבוהה, שהם בדרגה המתאימה להנחייה, מומחים מובהקים בתחום בעלי תואר ד"ר וחברי הסגל הזוטר של אוניברסיטת בר-אילן, יוכלו להנחות סטודנטים לתואר שני בשיתוף עם חבר/ת סגל אוניברסיטת בר-אילן בדרגה המתאימה, וזאת בתנאי שקיבלו אישור מבית הספר ללימודים מתקדמים.

• חברי סגל במסלול הקליני בפקולטה לרפואה בדרגת מרצה בכיר קליני ומעלה רשאים להנחות ולשפוט הצעות ועבודות תזה לתואר שני, וחברי סגל בדרגת פרופסור חבר קליני ומעלה רשאים להנחות ולשפוט הצעות מחקר ועבודות דוקטור. נהלי ההנחייה והשיפוט לקלינאים במסלול הרגיל שאינו קליני יהיו בהתאם למפורט לעיל במסלול הרגיל.

• חברי סגל בדרגת מרצה רשאים להנחות סטודנטים לתואר שלישי ובלבד שההנחיה תעשה בשיתוף עם מנחה בדרגת מרצה בכיר ומעלה.

• חוקרים המועסקים על ידי אוניברסיטת בר-אילן במסלול המקביל או במסלול אחר שאינו סגל בכיר, יאושרו כמנחים שותפים במקרים חריגים בלבד. אישורים אלו יינתנו במשורה אל מול בקשה מנומקת המלווה בקורות חיים ורק לאחר שהוועדה שוכנעה שתרומתם מכרעת לקידום עבודת הדוקטור.

• חברי סגל בכיר שפרשו לגמלאות ושטרם חלפו חמש שנים ממועד פרישתם:

א.  רשאים להנחות, בתנאי שעם הגשת הצעת המחקר יתחייבו בכתב כי ינחו את הסטודנט/ית עד תום הלימודים וקבלת התואר. מנחים שיתחילו בהנחיה שנתיים לפני הפרישה לגמלאות יצהירו בכתב כי ינחו את הסטודנט/ית עד תום הלימודים וקבלת התואר.

ב. רשאים להנחות תלמידי מחקר ללא מנחה נוסף, בהמלצת המחלקה ובאישור בית הספר ללימודים מתקדמים. בית הספר ללימודים מתקדמים רשאי לדרוש הוספת מנחה, חבר/ת הסגל הבכיר של האוניברסיטה.

• במרבית המקרים נדרש שהמנחה יהיה חבר/ת סגל במחלקה שבה רשום/ה הסטודנט/ית ללימודיו/ה לתואר. יחד עם זאת, במקרים חריגים ובתוכניות רב-תחומיות, ניתן לאשר הנחייה על ידי חברי סגל שאינם מהמחלקה אליה משויך/ת הסטודנט/ית במסגרת הלימודים לתואר השני או השלישי.

• התשלום למנחה שפרש לגמלאות ולמנחים אחרים שאינם חברי הסגל הבכיר של אוניברסיטת בר-אילן הוא באחריות הפקולטה/מחלקה.

• בעבודת תזה ובדוקטורט יצוינו שמות המנחים שאושרו על ידי בית הספר ללימודים מתקדמים בלבד. יחד עם זאת, בפרק התודות ניתן לציין את תרומתם של שותפים נוספים.