הדרישות לתואר השני

הדרישות במסלול א' הכולל עבודת מחקר (תזה)

סטודנטים במסלול א' נדרשים לבצע מחקר. עם השלמת המחקר יגישו הסטודנטים עבודת גמר (עבודת תזה), הכוללת דיווח וניתוח של ממצאי המחקר, וייבחנו בפני ועדה. במשך תקופת לימודיהם יידרשו הסטודנטים להשתתף בקורסים בהיקף של 24 נ"ז לפחות. הוועדה המחלקתית רשאית להוסיף קורסים באישור דקן בית הספר ללימודים מתקדמים. הרכב הקורסים ייקבע על ידי הוועדה המחלקתית בהתאם לתקנון בית הספר ללימודים מתקדמים.

הסטודנטים רשאים לבצע את עבודת המחקר מחוץ לכותלי האוניברסיטה באישור הוועדה המחלקתית ודקן בית הספר ללימודים מתקדמים.

הצעת המחקר

1. הסטודנטים יגישו לבית הספר ללימודים מתקדמים, באמצעות המחלקה, הצעה לעבודת מחקר, אשר אושרה על ידי המנחה ויו"ר הוועדה המחלקתית. ההצעה תוגש ותאושר עד לסוף שנת הלימודים הראשונה, זולת אם קבעה הפקולטה או המחלקה שניתן להגיש את ההצעה לא יאוחר מסוף סמסטר א' בשנת הלימודים השנייה.
  2. אם הסטודנטים נרשמו ללימודים מבלי שנקבעו לפני ההרשמה המנחה והנושא, על הסטודנט ליצור קשר עם מנחים פוטנציאליים בהקדם האפשרי ולא יאוחר מתום שנת הלימודים הראשונה. ככלל, אי סיכום מבעוד מועד עם מנחה לא יהווה עילה למתן ארכה במועד הגשת הצעת המחקר או העבודה.
  3. הארכות במועד הגשת הצעת המחקר מעבר למועדים שלהלן תאושרנה רק במקרים חריגים ועל פי החלטת בית הספר ללימודים מתקדמים.

הנחיות לכתיבת הצעת מחקר

בחינת גמר

1. הסטודנטים ייבחנו בפני ועדה שתמונה על ידי יו"ר הוועדה המחלקתית בהתאם לתקנון.
  2. בבחינה יציגו הסטודנטים את תוצאות המחקר ויידרשו להראות בקיאות במכלול הנושאים בתחום עבודת המחקר ובחומר נוסף שייקבע על ידי הוועדה המחלקתית. הוועדה המחלקתית רשאית לקיים בחינה בכתב על החומר הנוסף.
  3. הזכאות לגשת לבחינה מותנית בהשלמת כל הדרישות, כולל קבלת ציון סופי בקורסים הנדרשים ללימודי התואר השני ורישום לשנת הלימודים שבה נערכת הבחינה. המחלקות אחראיות לכך שסטודנטים לא ייבחנו בבחינת גמר קודם שהשלימו את מלוא חובותיהם.

הדרישות במסלול ב' שאינו כולל עבודת מחקר (ללא תזה)

מכסת השעות השנתיות הנדרשת במסלול ב' היא 36 נ"ז לפחות, ובכללן לפחות שני קורסי סמינריון. הרכב הקורסים ייקבע על ידי הוועדה המחלקתית בהתאם לתקנון. הוועדה המחלקתית רשאית להוסיף קורסים ו/או בחינת גמר באישור דקן בית הספר ללימודים מתקדמים.

תאריך עדכון אחרון : 26/02/2024