המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה >
תואר שני
הלימודים המתקדמים בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה מעניקים כלי חשיבה וניתוח המאפשרים לחשוף ולחקור את החיבורים הקושרים בין הפרטי לחברתי, ומאפשרים לנו להבין את המציאות שבה אנו חיים. לכאורה, כל סיפור חיים, כל מוסד, כל מפגש בין בני אדם, הם ייחודיים. השאלה את מי אנחנו אוהבים, אופן ניהול הזמן שלנו, הבית בו אנחנו גרים, המוזיקה שאנחנו שומעים או הדברים שמביכים אותנו, כל אלה נדמים לנו כמאפיינים רק אותנו, ובצדק. בה-בעת, מבט סוציולוגי ואנתרופולוגי מזהה בהם דגמים חוזרים, את השתקפותו של סדר חברתי בלתי-נראה. הזהויות שלנו, האופנים שאנחנו מרגישים שייכים למגדר, עדה, מעמד או קבוצה דתית כמו גם השפה באמצעותה אנחנו מדברים על כל העניינים הללו או מתעלמים מהם - כל אלו מעוצבים על-ידי החברה והתרבות.
הקורסים והסמינרים במחלקה מאפשרים לענות על סדרה רחבה של שאלות סוציולוגיות למשל, מהן המשמעויות העומדות מאחורי תגיות חברתיות מוכרות כמו "גבריות", "זקנה", "מסורתיות", או "אשכנזיות", ואיך הן משתנות מהקשר להקשר? כיצד שינויים כלכליים כמו פתיחת שווקים וגמישות תעסוקתית משפיעים על יחסי אי שוויון בחברה? כיצד ארגוני עבודה מתמודדים עם תהליכי גלובליזציה? כיצד נשים וגברים משלבים בין הדרישות הסותרות של עבודה ומשפחה ואלו כוחות חברתיים גורמים לכך שעובדים (ובייחוד עובדות) יחיו מתחת לקו העוני? כיצד טכנולוגיות חדשות משנות את החיים החברתיים והפוליטיים, למשל כיצד רשת הפייסבוק השפיעה על רשתות הקשרים החברתיים והמידע שלנו? באילו סיטואציות חברתיות והיסטוריות מתעצבות קבוצות דתיות חדשות? מה המשמעות של אזרחות בחברה מפוצלת ומקוטבת? כיצד שוק העבודה וחלוקת המרחב הגיאוגרפי (למשל בין מרכז ופריפריה) תורמים להבדלים בין קבוצות וקהילות? מה החשיבות של תנועות חברתיות ומהי מידת יכולתן להביא לשינוי ולצדק חברתי? באיזו שפה חברתית מדבר הגוף שלנו? מתי רגשות אישיים, כמו בושה, הופכים להיות קולקטיביים? כיצד אותנטיות, לאומיות או זעם פוליטי מעוצבים על-ידי החברה, ומשפיעים על הפעולה הפוליטית? האם יש לנו חופש בחירה, ומה בכל זאת מעצב את הבחירות של חיינו?
נקודת המבט האנתרופולוגית תיקח אותנו למסע בין תרבויות אחרות. היא, תעניק לנו תובנות מפתיעות שדרכן ניתן ללמוד גם על הכאן והעכשיו בישראל ובעולם ועל המקום אותה תופסת התרבות ועמה מערכות הסמלים, הטקסים ואמצעי ייצוג, בדרך בה בני אדם מבינים את המציאות. נשאל למשל, היכן בעולם פותחה כלכלת מתנות במקום כלכלת כסף? איך משתנים תפישות ודפוסים של אימהות מתרבות לתרבות? כיצד התרבות משפיעה על החוויה הרגשית הקולקטיבית והאינדיבידואלית? מה בין אומנות והמבנה התרבותי של דת? ומה בין האינטרנט למסורת בת אלפי שנים של כבוד במשפחה?
התכנית ללימודים מתקדמים במחלקה מאפשרת לבוגריה לרכוש כלים לפענוח ומחקר של מגוון תהליכים חברתיים בזירות מוסדיות שונות כגון המשפחה, הצבא, ארגוני עבודה, המגזר השלישי, הכלכלה, רשתות עבודה והמדיה הדיגיטלית, תוך הבנת יחסי הגומלין ביניהם. הלימודים המתקדמים במחלקה מפתחים כלים אנליטיים ויישומיים המסייעים להבין בצורה מתקדמת תרבויות וחברות באשר הן, וגם הבנה מעמיקה של החברה בה אנו חיים ותהליכי השינוי הרוחשים בה.
המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת בר אילן מצטיינת באווירה חמה ומשפחתית. היא מעניקה לסטודנטים חניכה אקדמית צמודה לכל אורך הדרך, מהניסיון לזהות נושאי מחקר מתאימים, עד השלמת התואר, ולעתים אף אחריו, בדרך לפרסום הממצאים בבימות מדעיות מקומיות ובינלאומיות. רוחב האופקים ויכולות הניתוח המתפתחות בלימודי הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה אצלנו הופכות את מוסמכי המחלקה למועמדים אידאלים למגוון משרות בשוק העבודה העכשווי הדורשות קבלת החלטות בתנאים של רגישות חברתית, מגדרית, בין-תרבותית וגילית.
מסלולים והתמחויות
קיימים שני מסלולים:
מסלול א' – כולל ביצוע מחקר והגשת עבודת גמר (תזה) בכתב.
מסלול ב' – ללא עבודת מחקר.
המחלקה מציעה את המגמות הבאות:
-
פסיכולוגיה חברתית (מסלול א' או ב').
-
ייעוץ ארגוני (מסלול ב').
-
סוציולוגיה ארגונית (מסלול א').
-
חברה ותרבות (מסלול א' או ב').
-
תרבות דיגיטלית (מסלול א' או ב').
-
לימודים עירוניים (מסלול א' או ב').
מידע נוסף לגבי מגמות אלה מופיע באתר המחלקה באינטרנט.
תנאי קבלה ודרישות מוקדמות
-
בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר עם ממוצע של 85 לפחות למסלול עם תזה (מסלול א') וממוצע 80 לפחות למסלול ללא תזה (מסלול ב'). מספר המקומות במחלקה מוגבל, והקבלה היא על בסיס תחרותי. השגת ציון המינימום אינה מבטיחה קבלה. ניתנת עדיפות לבוגרי תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. קבלתם של מועמדים חסרי רקע מתאים במדעי החברה מותנית בחובות השלמה. סטודנטים הנמצאים בשנת הלימודים האחרונה לתואר ראשון בעת הגשת המועמדות - חייבים להגיש את אישור סיום הלימודים למדור לתואר שני עד סוף חודש דצמבר של שנת הלימודים הראשונה .
הוועדה המחלקתית לתארים מתקדמים שומרת לעצמה את שיקול הדעת לבחור את המועמדים בעלי הסיכויים הטובים ביותר להצליח בלימודים ולהמליץ על קבלתם בפני בית הספר ללימודים מתקדמים. על מנת להבטיח החלטה שקולה, הוועדה המחלקתית לתארים מתקדמים רשאית להחליט לטפל בבקשה רק לאחר שזו תכלול את כל הנתונים והמסמכים הדרושים, כמפורט להלן. כמו כן, הוועדה רשאית לבקש ממועמדים למסור עבודות סמינריוניות לעיונה, וכן לזמן מועמדים לראיון אישי. -
אם טרם התקבלו כל הציונים לתואר ראשון, יש לשלוח בהקדם האפשרי את הציונים שיתווספו, ישירות למזכירות הוועדה המחלקתית לתארים מתקדמים במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה.
-
בקשה להתקבל ללימודים במגמה לייעוץ ארגוני צריכה לכלול קורות חיים, שאלון למועמד, מכתב המלצה אקדמי ומכתב המלצה תעסוקתי. בקשת קבלה בשאר המגמות צריכה לכלול מכתב המלצה מסגל אקדמי, אשר לימדו את המועמד בתואר הראשון, רצוי במסגרת סמינרים. טפסים לבקשת המלצה אפשר לקבל במזכירות המחלקה וכן באתר המחלקה.
טופסי ההמלצה ישלחו על ידי הממליצים ישירות למזכירות הוועדה המחלקתית לתארים מתקדמים במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה. אנו מבטיחים לממליצים לשמור על סודיות מלאה. -
מועמדים שיתקבלו ללימודי תואר שני תקופה ארוכה לאחר סיום לימודיהם לתואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, או סטודנטים שלא למדו קורסים בסיסיים בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בתואר ראשון, יחויבו בקורסי השלמה מהתואר הראשון (בנוסף לדרישות הרגילות לתואר שני) בהתאם להחלטת הוועדה המחלקתית לתארים מתקדמים ובית הספר ללימודים מתקדמים.
לימודי ההשלמה אינם מקנים נקודות זכות לתואר השני. יש לשים לב, כי קורסי ההשלמה מהתואר הראשון אינם מתקיימים בהכרח בימי הלימוד של רוב המגמות של התואר השני (רביעי ושישי). יש לסיים את קורסי ההשלמה בשנה הראשונה בציון ממוצע של 76 לפחות.
בשביל לקבל פטור מלימודי השלמה בגין קורסים שלמדו בעבר, מתבקשים למסור למחלקה את תיאור הקורסים שלמדו, כולל רשימה ביבליוגרפית, לפני תחילת שנת הלימודים.
מי שחוייבו בקורס השלמה מובנה ב"תיאוריות סוציולוגיות", יוכלו להמשיך לימודיהם בקורס החובה "סוגיות נבחרות בתיאוריות סוציולוגיות" רק לאחר סיום חובותיהם בקורס ההשלמה.
תוכנית הלימודים
מסלול א' (עם תזה) - על הסטודנטים לצבור 28 נ"ז, מתוכן 12 נ"ז לימודי חובה כלליים במחלקה (שלא במסגרת המגמה).
במסלול ב' (ללא תזה) - על הסטודנטים לצבור 36 נ"ז, מתוכן 10 נ"ז לימודי חובה כלליים במחלקה (שלא במסגרת המגמה).
פירוט תוכניות הלימודים במגמות השונות מופיע באתר המחלקה.
ימי הלימוד ומערכת השעות
ברוב המגמות קורסי התואר השני מרוכזים בימים רביעי בין השעות 20:00-14:00 ושישי בין השעות 14:00-08:00 (הפרטים המדויקים לגבי שעות וימי הלימוד יופיעו באתר המחלקה).
במגמה לייעוץ ארגוני יש להיערך לכחצי יום נוסף במהלך השנה הראשונה של הלימודים לצורך עבודת הפרקטיקום.
משך הלימודים ורציפותם
משך הלימודים הפרונטליים במסלול ב' (ללא תזה) הינו שלושה סמסטרים: סמסטר א' ו- ב' בשנה א' וסמסטר א' בשנה ב'.
משך הלימודים במסלול א' (עם תזה) הינו שנתיים כאשר מכסת הקורסים הפרונטליים המלאה תושלם בשלושה סמסטרים והסמסטר הרביעי יוקדש לעבודת המחקר על התזה. יוצאות דופן הן המגמה ללימודים עירוניים והמגמה לחברה ותרבות, בהן משך הלימודים הפרונטלים במסלול א ו- ב הינו שנתיים.
בית הספר ללימודים מתקדמים מאפשר במקרים מוצדקים הארכה לשנת לימודים שלישית לסטודנטים במסלול המחקרי, אם יש להם הצעת מחקר מאושרת. יש ללמוד ברציפות עד לסיום התואר. הפסקת לימודים תאושר במקרים חריגים בלבד לפרק זמן קצוב ומצומצם, ובתנאי שתוגש בקשה רשמית מראש. סטודנטים שאינם לומדים ו/או אינם רשומים ללימודים ו/או יצאו לחופשה מכל סוג שהוא, בלי לקבל על כך אישור מראש, יחשבו כסטודנטים שוויתרו על מקומם במחלקה. סעיף זה הוא בבחינת הודעה מראש לסטודנטים אלה ולא תינתן להם הודעה נוספת על הפסקת לימודים.
הסמינר המחלקתי
המחלקה עורכת סמינר עבור הסגל והסטודנטים לתארים מתקדמים. הסמינר מהווה הזדמנות להכיר את קהילת המחקר הסוציולוגי והאנתרופולוגי בישראל ולקיים דיאלוג בין חוקרים באופן מעשיר ומרחיב אופקים. הסמינר מתקיים מספר פעמים בכל סמסטר, בימי רביעי בין השעות 14:00-12:00. בסמינר מתארחים מרצים מהמחלקה ומחוץ למחלקה במגוון נושאים בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה, ומתקיימים בו דיונים בסוגיות סוציולוגיות ואנתרופולוגיות עדכניות. המחלקה מצפה מתלמידי התארים המתקדמים להשתתף בסמינר באופן פעיל, ורואה בו נדבך חשוב בבניית זהותם המקצועית של תלמידיה, בהתעדכנותם השוטפת בנעשה בתחום, ובפיתוח הקשר שלהם עם קהילת הידע במדעי החברה.
הגשת הצעת מחקר
סטודנטים במסלול א' חייבים לכתוב עבודת גמר (תזה). עבודת הגמר מבוססת על מחקר עצמאי הנערך בהנחיית אחד מחברי הסגל במחלקה, ומטרתה לפתח את כישורי המחקר והמומחיות של הסטודנט/ית בשדה המחקר שבחר/ה, ולתרום ידע לתחום. איתור מנחה הוא באחריותם של הסטודנטים. במסגרת העבודה על התזה, על הסטודנטים להכין הצעת מחקר. לאחר שההצעה תאושר על-ידי המנחה, היא תיבדק על-ידי קורא נוסף מתוך המחלקה ותימסר לאישור בית הספר ללימודים מתקדמים.
את הצעת המחקר יש להגיש עד סוף סמסטר א' של שנת הלימודים השנייה.
אם לא נוצר קשר עם המנחה לצורך כתיבת עבודת מחקר תזה, ובהיעדר התקדמות במחקר, המחלקה רשאית להעביר סטודנטים למסלול ב'.
מידע נוסף לגבי הגשת הצעת מחקר והגשת עבודת הגמר מפורסם באתר המחלקה תחת הכותרת "הנחיות להכנה, להגשה ולכתיבת הצעת תזה ותזה".
רישום לקורסים מחוץ למחלקה
במקרים יוצאי דופן ניתן ללמוד קורסים מחוץ למחלקה בהיקף של עד 8 נ"ז.
לצורך כך, יש לקבל אישור מראש הן מהמחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה והן מהמחלקה המארחת. הרישום לקורסים מחוץ למחלקה נעשה במחלקה המארחת.
הוראות לכתיבת עבודת גמר
ראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא.
בחינת גמר במסלול א' (עם תזה)
לאחר אישור עבודת הגמר על-ידי המנחה יעברו הסטודנטים מבחן בעל-פה המכונה 'בחינת הגנה על התזה'. צוות הבוחנים יכלול את המנחה וקורא עבודת הגמר ולעיתים גם נציג נוסף מהמחלקה. בחינת הגמר תתייחס לעבודת הגמר של הסטודנט/ית ולהשלכותיה בתחום המחקר הסוציולוגי ו/או האנתרופולוגי.
הגשת התזה כמאמר אקדמי
ניתן להגיש את עבודת התזה בפורמט של מאמר אקדמי, בעברית או באנגלית. ההחלטה על הגשת תזה כמאמר אקדמי נתונה ליוזמה ואישור של המנחה ולא של הסטודנט/ית.
רק בעקבות המלצה של המנחה לסטודנט/ית, בכפוף לסטנדרטים מקצועיים בתחום המאמר, ניתן יהיה להגיש את התזה בפורמט של מאמר אקדמי.
נוהל שיפוט המאמר יהיה בדומה לשיפוט עבודות תזה כיום, קרי שני שופטים פנימיים, כולל מנחה /ת העבודה.
במקרים מיוחדים תישקל הוצאת השיפוט בנוסף לשופט חיצוני. השיקול יוצג בפנייה בכתב על ידי המנחה לאישור ראש הועדה לתואר שני במחלקה ולידיעת ראש המחלקה.
מסלול להשלמת תזה לבעלי תואר שני בלי תזה ממוסדות אחרים
תנאי קבלה
-
הממוצע הנדרש לקבלה למסלול זה הוא 88 בתואר שני מתחום קרוב ו – 90 בעבודות הסמינר.
-
קבלה למסלול השלמת תזה מותנית במכתב ממנחה מתוך המחלקה על כוונתו להנחות את המועמד לעבודת התזה.
-
מועמדים בעלי תואר שני בלי תזה שהם בוגרי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ממוסדות אוניברסיטאיים או מכללות אקדמיות, שיתקבלו למסלול ההשלמה לתזה יחויבו בקורסים בהיקף של עד 10 נ"ז [(כולל סדנת תזה בהיקף של 2 נ"ז] הקורסים יקבעו על פי החלטת מנחה העבודה, ראש המגמה וראש הוועדה המחלקתית לתואר שני.
פרטים נוספים על מסלול השלמת תזה בפרק המבוא.
משך הלימודים: שנתיים
דרישות נוספות
בית הספר ללימודים מתקדמים רשאי לחייב את הסטודנטים בקורסים נוספים בהתאם לתקנון.
ככלל, ההוראות בחוברת זו באות להוסיף לתקנות הכלל אוניברסיטאיות ולא לגרוע מהן.
מלגות
הסטודנטים יכולים לפנות בתחילת השנה למדור מלגות לקבלת מידע על מלגות לימודים.
לקבלת פרטים נוספים
ניתן לפנות למזכירות בטלפון 03-5318378, בדוא"ל ובאתר המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה
תואר שלישי
תהליך הקבלה
תהליך הקבלה ללימודי תואר שלישי במחלקה מורכב ממספר שלבים.
ראשית, על מועמדים העומדים בדרישות הגשת המועמדות של בית הספר ללימודים מתקדמים של האוניברסיטה ליצור קשר עם מנחה פוטנציאלי/ת במחלקה, מתחום ההתמחות הרלוונטי לנושא המחקר. המשך תהליך הקבלה מותנה במציאת מנחה פוטנציאלי/ת וקבלת הסכמה עקרונית להנחייה.
לאחר הסכמה על נושא ושאלת מחקר, יש להגיש למנחה פוטנציאלי/ת תיאור קצר (עד 5 עמודים) של הרעיון המחקרי המעוגן בספרות המקצועית וכן של שיטת המחקר המתוכננת (מסמך "קדם-הצעה"). על מסמך קדם ההצעה לעבור הערכה על ידי המנחה הפונטציאלי.ית. אם ההערכה היא חיובית ניתן יהיה להגיש מועמדות לבית הספר ללימודים מתקדמים..
לאחר הגשת המועמדות לבית הספר ללימודים מתקדמים עובר תיק המועמדות לעיונה של ועדת הדוקטורט המחלקתית, אשר מגבשת המלצה לבית הספר ללימודים מתקדמים. בכדי לגבש חוות דעת הן לגבי כישורי המחקר הסוציולוגיים והאנתרופולוגיים של המועמדים והן לגבי המחקר המוצע, דורשת הוועדה כי לצד הפרטים והמידע הכלולים בטופס ההרשמה לבית הספר ללימודים מתקדמים יוצגו בפניה המסמכים הבאים:
-
שני מכתבי המלצה משני אנשי סגל אקדמי המכירים את המועמד/ת ואת כישוריו/ה האקדמיים והמחקריים. בכדי להבטיח סודיות, מכתבי ההמלצה ישלחו על ידי הממליצים ישירות למזכירות המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה. חשוב להדגיש כי המנחה המיועד/ת אינו/ה יכול/ה לשמש כממליץ/ה.
-
מסמך "קדם-ההצעה" אשר תואר לעיל.
רף המינימום להגשת מועמדות ללימודי תואר שלישי במחלקה הוא זכאות לתואר שני במסלול תזה, ומכתב הסכמה להנחיה מטעם מנחה מסגל המחלקה. על-פי-רוב, מתקבלים/ות מועמדים/ות בעלי/ות ממוצע תואר שני וציון תזה של 90 ומעלה. עמידה ברף זה אינה מבטיחה קבלה למחלקה, אלא נדרשת לעצם הגשת המועמדות. ההחלטה על קבלה ללימודי דוקטורט מתבססת על שקלולם של גורמים רבים, ובהם רקע אקדמי רלוונטי, פרויקט המחקר המוצע במסמך הקדם-הצעה, מכתבי המלצה ועוד.
עמידה בדרישות הסף והמלצה של המחלקה לא מבטיחים קבלה ללימודים על ידי ועדת בית הספר ללימודים מתקדמים.
מסלול ישיר
בוגרות/ים שהפגינו הצטיינות יתרה בלימודי התואר הראשון (ממוצע ציונים מעל 95) יוכלו להגיש מועמדות למסלול ישיר לדוקטורט. על מסלול זה חלים הכללים המופיעים בחוברת פרטי מידע, וכן הכללים המחלקתיים בנוגע להגשת תרגיל מעבר (שיוגש עד סוף השנה השנייה ללימודים).
לימודי השלמה
ועדת הדוקטורט המחלקתית עשויה להתנות את הקבלה לדוקטורט בלימודי השלמה. חובה לסיים את לימודי ההשלמה בשנת הלימודים הראשונה ללימודי התואר השלישי בציון ממוצע של 85 לפחות, או בציון גבוה מכך שיקבע על ידי ועדת הדוקטורט המחלקתית ו/או בית הספר לתארים מתקדמים. מועמדות ומועמדים שיתקבלו יחלו לעבוד עם המנחה על הצעת המחקר.
תרגיל מעבר
בנוסף לדרישות המחקר והלימוד לתואר, מי שיתקבלו ללימודים במחלקה ידרשו לעמוד בתרגיל מעבר אותו יוכלו להגיש עד סוף הסמסטר הראשון ללימודיהם, או עד סוף סמסטר א' שלאחר שנת ההשלמות אם היו כאלה.
תרגיל המעבר יתבסס על ניתוח של מקורות בספרות הסוציולוגית ו/או האנתרופולוגית, בהתאם לרשימת קריאה שתורכב על ידי המנחה על פי הוראת הוועדה המחלקתית לתואר שלישי.
המנחה וחבר.ת סגל נוספ.ת יעריכו את התרגיל במתן ציון עובר/לא עובר. הצלחה בתרגיל היא תנאי להמשך הלימודים.
דרישות המחקר והלימוד
דרישות המחקר כוללות הגשת הצעת מחקר וביצוע מחקר כמפורט בפרק המבוא של חוברת פרטי מידע. המעמד הרשמי של סטודנט.ית מחקר מן המניין במחלקה מתקבל רק לאחר אישור הצעת המחקר ע"י רשויות האוניברסיטה.
כמו-כן, על הסטודנטיות והסטודנטים להשתתף בסדנת דוקטורנטים בשנה הראשונה ללימודים, וכן ללמוד קורסים נוספים כמפורט בפרק המבוא של חוברת פרטי מידע.
עבודת הדוקטורט
את עבודת הדוקטורט ניתן להגיש לאחר שהושלמו כל חובות הלימודים במחלקה ומחוץ לה. העבודה תוגש לוועדה המחלקתית לתואר שלישי אשר תעביר את העותקים לבית הספר ללימודים מתקדמים לאחר הבדיקות הנדרשות. על עבודת הדוקטורט לעבור תהליך שיפוט על ידי שני שופטים ולקבל את האישורים הנדרשים בהתאם לתקנון בית הספר ללימודים מתקדמים. רק מי שהיו רשומים באופן חוקי במשך שנתיים לפחות במעמד "סטודנט מן המניין" יוכלו להגיש את עבודת הדוקטורט.
ניתן להגיש עבודת דוקטורט הן במתכונת של דיסרטציה רגילה והן במתכונת של אסופת מאמרים בהתאם לנהלים שקבע בית הספר ללימודים מתקדמים. במקרה של דוקטורט המוגש במתכונת של אסופת מאמרים יש צורך להשיג אישור והסכמה בכתב המנחה לבחירה באופציה זו. הציפיה של המחלקה היא שלפחות שניים מתוך שלושת המאמרים שבאסופה יכתבו באנגלית. ההגשה באנגלית מחייבת לעמוד בדרישות ובתנאים של כתיבה באנגלית של בית הספר ללימודים מתקדמים. לא ניתן להגיש באסופה את אותו המאמר בשתי השפות.
הסמינר המחלקתי ופורום הדוקטורנטים/יות
המחלקה עורכת סמינר עבור הסגל והסטודנטים לתארים מתקדמים. הסמינר מהווה הזדמנות להכיר את קהילת המחקר הסוציולוגי והאנתרופולוגי בישראל ולקיים דיאלוג בין חוקרים באופן מעשיר ומרחיב אופקים. הסמינר מתקיים מספר פעמים בכל סמסטר, בימי רביעי בין השעות 14:00-12:00.הסמינר מארח מרצות ומרצים מהמחלקה ומחוץ למחלקה במגוון נושאים בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה, וכן מתקיימים בו דיונים בסוגיות סוציולוגיות ואנתרופולוגיות עדכניות. המחלקה מצפה מתלמידות ותלמידי הדוקטורט להשתתף בסמינר באופן פעיל, ורואה בו נדבך חשוב בבניית הזהות המקצועית בהתעדכנותם השוטפת בנעשה בתחום, ובפיתוח הקשר שלהם עם קהילת הידע במדעי החברה.
פורום הדוקטורנטיות.ים מתכנס כמה פעמים בסמסטר, בימי רביעי בין השעות 10:00-12:00 (בשבועות אחרים חלון זה מוקדש למפגשי סדנת הדוקטורנטיות.ים לשנה א' בלבד), ומציע זירה לקבלת פידבק על טיוטות מאמרים ופייפרים של דוקטורנטיות.ים, כלים פרופסיונליים הנדרשים בעולם האקדמי, ומענה לצרכים השוטפים של המשתתפות.ים. הציפייה היא כי דוקטורנטיות.ים ישתתפו באופן פעיל במפגשי הפורום.
אין להירשם לקורסים אוניברסיטאיים הנערכים ביום ד' בשעות אלה.
משך הלימודים ורציפותם
משך הלימודים לתואר שלישי הינו ארבע שנים. בית הספר ללימודים מתקדמים מאפשר במקרים מוצדקים הארכה לשנת לימודים נוספת. במקרים אלה יש להגיש בקשה להארכה דרך מערכת האינבר - בקשות ואישורים.
יש ללמוד ברציפות עד לסיום התואר.
סטודנטים שאינם לומדים ו/או אינם רשומים ללימודים ו/או יצאו לחופשה מכל סוג שהוא, בלי לקבל על כך אישור מראש, יחשבו כסטודנטים שוויתרו על מקומם במחלקה. סעיף זה הוא בבחינת הודעה מראש לסטודנטים אלה ולא תינתן להם הודעה נוספת על הפסקת לימודים.
לקבלת פרטים נוספים ניתן לפנות למחלקה
בטלפון 03-5318378, בדוא"ל ובאתר המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה
תאריך עדכון אחרון : 26/02/2024