בית הספר לעבודה סוציאלית ע"ש לואיס וגבי וויספלד

המידע מעודכן לתשפ"ג. מידע לתשפ"ה יעודכן בימים הקרובים. 

תואר שני  

 תוכנית השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית לבעלי ולבעלות תארים בתחומים אחרים  

תוכנית ההשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר-אילן מיועדת לבעלי ולבעלות תארים קודמים (ראשון או שני) בתחומים אחרים. התוכנית כוללת לימודים תיאורטיים ומקצועיים והכשרה מעשית בכל שנות הלימודים.  

סיום הלימודים בקורסי תוכנית ההשלמה וההכשרה המעשית בהצלחה מקנה זכאות לתואר שני בעבודה סוציאלית ואפשרות להגיש בקשה לרישום בפנקס העובדים הסוציאליים ולקבלת מספר רישיון לעסוק בעבודה סוציאלית.  

מסלולי הלימוד  

ניתן ללמוד במסלול עם תזה או במסלול ללא תזה. פרטים על כל מסלול נמצאים באתר בית הספר לעבודה סוציאלית.  

היקף הלימודים בשנה א' – קורסי השלמה 12 ש"ש (שעות שבועיות) (24 נ"ז-נקודות זכות) או 17 ש"ש (34 נ"ז) (תלוי בהיקף הפטורים מקורסים על סמך לימודים קודמים).  

היקף הלימודים בשנים ב'-ג' במסלול א' (עם עבודת מחקר)  - 18 ש"ש (36 נ"ז)  

היקף הלימודים בשנים ב'-ג' במסלול ב' (ללא עבודת מחקר) - 24 ש"ש (48 נ"ז)  

התרכזויות לימוד  (יש לבחור התרכזות אחת)  

התרכזות טיפולית  

נועדה לגבש זהות של עובד/ת סוציאלי/ת ולהקנות ידע ומיומנויות בהתערבות טיפולית. תוכנית הלימודים מתמקדת בתיאוריה ובפרקטיקה של הטיפול הדינמי, בהכרת גישות טיפול מגוונות נוספות בעבודה סוציאלית ובפיתוח אבחון והתערבות עם פרטים, עם משפחות ועם קבוצות. בין הקורסים הנלמדים: תיאוריות יחסי אובייקט, דינמיקה קבוצתית, התערבות וטיפול בעבודה סוציאלית, פסיכופתולוגיה למתקדמים, מושגים דינמיים: התיאוריה של הפרקטיקה, שיטות התערבות עם הקבוצה, תיאוריה ופרקטיקה בעבודה עם משפחות, עבודה סוציאלית עם ילדים ונוער, אלימות במשפחה ואלימות בקהילה, מדיניות רווחה, גישות עכשוויות בטיפול, אתיקה בעבודה סוציאלית ועוד.  

התרכזות פיתוח קהילתי וארגוני  

נועדה להכשיר סטודנטים וסטודנטיות לעבודה סוציאלית עם קהילות וארגונים. עובדים סוציאליים קהילתיים מובילים שינויים חברתיים ומדיניים ברמה המקומית, הארגונית והארצית, תוך עבודה משותפת עם לקוחות ועם ארגונים חברתיים. תוכנית הלימודים מתמקדת בהקניית ידע תיאורטי ופרקטי בהתערבויות ברמת המקרו תוך שימוש בכלים ובידע ברמה הקבוצתית והפרטנית. בנוסף מקנה התוכנית מיומנויות בניהול צוותים וארגונים, שותפויות בין מגזריות, שיווק חברתי ואקטיביזם חברתי. עם סגל המרצים נמנים מרצים ומרצות מהשורה הראשונה בתחום העבודה הסוציאלית.  

התרכזות שיקום ובריאות  

התרכזות זו נועדה להכשיר, לקדם ולפתח את הידע ואת המיומנויות הטיפוליות של המעוניינים לעבוד כעובדים סוציאליים בתחומי מוגבלות, שיקום, בריאות וחולי. תוכנית הלימודים מתמקדת בהקניית גישות תיאורטיות עדכניות ומיומנויות טיפול ושיקום מגוונות עם פרטים ועם קבוצות. בין הקורסים הנלמדים: מוגבלות שכלית התפתחותית, התערבות וטיפול בעבודה סוציאלית, היבטים פסיכוסוציאליים במצבי בריאות וחולי, מושגים דינמיים: התיאוריה של הפרקטיקה, אלימות במשפחה ואלימות בקהילה, מדיניות רווחה, אובדנים שאינם מוות, לימודי מוגבלות, אתיקה בעבודה סוציאלית ועוד.  

יש לעמוד בכל תנאי הקבלה המפורטים מטה. עמידה רק בחלק מתנאי הקבלה אינה מאפשרת הגשת מועמדות  

  • תואר ממוסד אקדמי מוכר (מועמדים שאין ברשותם תואר /  אישור זכאות לתואר לא יוכלו להגיש מועמדות). 
  • ממוצע 85 בתואר הקודם. בעת ההרשמה חובה להציג גיליון ציונים סופי ואישור זכאות לתואר.  
  • קורס "מבוא לפסיכולוגיה" בהיקף 2 שעות שנתיות (ש"ש) = 4 נקודות זכות (נ"ז) (= קורס בהיקף שנתי, 56 שעות בפועל) שנלמד ב-10 השנים האחרונות. 
  •  2שעות שנתיות (= 4 נקודות זכות) בקורסים מתחומי מדעי החברה שנלמדו ב-10 השנים האחרונות (1 ש"ש = קורס בהיקף סמסטריאלי, 28 שעות בפועל; 2 שעות שנתיות = קורס בהיקף שנתי, 56 שעות בפועל). קורסים מהתחומים: פסיכולוגיה, סוציולוגיה, קרימינולוגיה, אנתרופולוגיה, מדעי ההתנהגות וכדומה. 
  • 4 שעות שנתיות (= 8 נקודות זכות) בקורסים מתחום המחקר שנלמדו ב-10 השנים האחרונות (יש לשים לב לתנאים המיוחדים לקבלה למסלול עם תזה המפורטים בהמשך). קורסים מהתחומים: שיטות מחקר, סטטיסטיקה, עיבוד נתונים וכדומה. 
  • ניסיון בעבודה (בשכר או בהתנדבות) של שנה (קלנדרית) ומעלה בפעילות חברתית ברמת הפרט, הקבוצה או הקהילה (ניסיון בהוראה בלבד או ניסיון שנרכש במסגרת חובות אקדמיות או שירות צבאי/לאומי, אינו נחשב כניסיון רלבנטי ללימודים בתוכנית). יש לצרף אישור ממקום העבודה / ההתנדבות לטופסי המועמדות (אישור ההעסקה חייב להתייחס לניסיון הרלבנטי להרשמה לתוכנית). קבלה מותנית באישור על ניסיון של שנה קלנדרית לפחות (ניתן להתייחס לניסיון מצטבר מכמה מקומות עבודה/ התנדבות). 
  • המועמדים ידרשו להעביר המלצה (ע"ג טופס מובנה של ביה"ס לעבודה סוציאלית) ולמלא טופס אישי למועמד/ת (טופס מובנה של ביה"ס לעבודה סוציאלית) – ניתן להוריד את הטפסים מעמוד תהליך ההרשמה באתר ביה"ס לעבודה סוציאלית. יש לשים לב שיש לבצע בנוסף גם הרשמה כללית לאוניברסיטה. טפסי הרשמה יעודכנו ויועלו לאתר עם פתיחת ההרשמה לתשפ"ג. 

ועדת הקבלה תדון במועמדות על בסיס כל המסמכים שהעביר/ה המועמד/ת לאוניברסיטה ולביה"ס לעבודה סוציאלית. ועדת המיון רשאית לזמן מועמדים לראיון על פי שיקול דעתה. 

מיון המועמדים נעשה על סמך שקלול כל נתוני המועמד/ת, והוא יחסי לכלל המועמדים הנרשמים באותה שנה. מספר המקומות בתוכנית הינו מוגבל. מועמדותם של מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה ובחרו להגיש מועמדותם, תדון בשלבים מאוחרים של תהליך ההרשמה לפי שיקול דעתה של ועדת הקבלה.  

*עמידה בדרישות אלו אינה מהווה אישור לקבלת פטור מקורסים הנלמדים בשנה א'. קבלת פטור מקורסים תיבחן לגבי כל המועמדים שיתקבלו ללימודים בהתאם לקורסים שלמדו ולקריטריונים שיקבעו ע"י בית הספר לעבודה סוציאלית. החלטה תתקבל לאחר בדיקת הסילבוסים של הקורסים ובדיקת גיליון ציונים.  

תנאים נוספים להגשת מועמדות למסלול עם עבודת גמר מחקרית (תזה)**  

קורס  

היקף  

טווח שנים  

ציון  

סטטיסטיקה ועיבוד נתונים  

2  שעות שנתיות = 4 נקודות זכות = קורס בן שעתיים שנתיות או קורס בהיקף של 56 שעות  

נלמד בעשר השנים האחרונות  

85  ומעלה  

שיטות מחקר  

2 שעות שנתיות = 4 נקודות זכות = קורס בן שעתיים שנתיות או קורס בהיקף של 56 שעות  

נלמד בעשר השנים האחרונות  

85 ומעלה  

אנגלית  

-----  

----  

פטור מאנגלית בתואר ראשון או ציון 85 ומעלה בקורס אנגלית בתואר ראשון  

 

  

  ** סטודנטים הלומדים במסלול עם עבודת מחקר (תזה)  - יכול וידרשו ללמוד בשנה השנייה ללימודים קורס מחקר ביום נוסף (יום רביעי).  

 מועמדים שאינם עונים על תנאי הקבלה למסלול עם תזה ומעוניינים להירשם למסלול עם תזה נדרשים לעבור בחינת מיון (בחינה פנימית של ביה"ס לעבודה סוציאלית). הבחינה מתקיימת בחודשי הקיץ (מועד אחד) ויש להירשם אליה מראש כאשר נודיע על המועד. ראש התוכנית יבדוק את הבחינה והחלטתו על קבלה/אי קבלה למסלול היא סופית. אין אפשרות לערער על תוצאות הבחינה.  

 הערה: אם נדרשת השלמת קורסים לצורך הגשת מועמדות, ניתן להשלימם בכל מוסד אקדמי המוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה, ובתנאי שהקורסים נלמדו בהיקף השעות הנדרש ובהתאם לקריטריונים המצוינים. לא ניתן ללמוד קורסים אלו בבית הספר לעבודה סוציאלית בבר-אילן.  

תהליך ההרשמה  

  1. יש להירשם לתוכנית ההשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית באתר האינטרנט של אוניברסיטת בר אילן ולעקוב אחר ההנחיות.  
  1. בנוסף ובמקביל יש להעביר מסמכים ישירות לבית הספר לעבודה סוציאלית. ההרשמה לבית הספר כוללת: מילוי טופס הרשמה למועמד (טופס מובנה של בית הספר לעבודה סוציאלית), העברת טופס המלצה של ממונה במקום העבודה או ההתנדבות (טופס מובנה של בית הספר לעבודה סוציאלית), העברת אישור העסקה ממקום העבודה/התנדבות, העברת תמונה והעברת העתק גיליון ציונים ואישור זכאות לתואר. הנחיות מלאות וקישור לטפסים מעודכנים נמצאים באתר בית הספר לעבודה סוציאלית.  

משך הלימודים  

משך הלימודים הוא שלוש שנים.   
פרטים מלאים על מבנה תוכנית ההשלמה מופיעים באתר בית הספר לעבודה סוציאלית.    

ידיעת שפות (אנגלית)  

תלמידי מסלול א' (עם תזה) נדרשים ללמוד אנגלית לתואר שני (פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים ראו בפרק המבוא). 

תלמידי מסלול ב' (בלי תזה) פטורים מלימודי אנגלית לתואר שני. 

לימודי יהדות  

על פי הדרישות הכלליות לתואר שני - ראו בפרק המבוא.  

     

לקבלת פרטים נוספים ניתן לעיין באתר בית הספר לעבודה סוציאלית  

מזכירות תכנית ההשלמה  

טלפון 03-5317736, דוא"ל  

   

תואר שני בעבודה סוציאלית  

לבעלי ולבעלות תואר ראשון בעבודה סוציאלית  

התוכנית לתואר שני בעבודה סוציאלית מיועדת לעובדים סוציאליים העובדים בשדה, בעלי תואר ראשון בעבודה סוציאלית. התוכנית מכוונת להקנות לסטודנטים ידע תאורטי ומיומנויות מקצועיות מתקדמות בתחומים שונים של עבודה סוציאלית ורווחה חברתית, לפתח את כישורי הטיפול, ההתערבות והמחקר שלהם ולהכשיר לתפקידי ניהול, הדרכה, פיתוח שירותים והערכתם. בסיום הלימודים תוענק תעודת "מוסמך בעבודה סוציאלית ."(M.A.)  

תוכניות הלימודים במגמה הטיפולית, שיקום ובריאות ופיתוח קהילתי וארגוני מושתתות על שילוב בין למידה תאורטית ופרקטית באוניברסיטה לבין עבודה סוציאלית בשירות הציבורי, המלווה בהדרכה שבועית קבועה. לאור השילוב הזה הסטודנטים מצליחים לרכוש ידע מבוסס ניסיון ולהפוך לעובדים סוציאליים מקצועיים מובילים בתחום התמחותם.   

מסלולי הלימוד  

יש לבחור אחד משני המסלולים:  
מסלול א' - עם עבודת מחקר 

מטרת מסלול זה, נוסף על הקניית ידע תאורטי ומיומנויות מקצועיות מתקדמות וייחודיות, היא קידום המחקר, יצירת ידע חדש במקצוע העבודה הסוציאלית ופיתוח יכולת ההתמקצעות של הסטודנטים כאנשי מחקר. כדי לצייד את הסטודנטים בידע ובכלים לביצוע מחקר ולהבנת מחקר נלמדים בצורה מעמיקה ושיטתית עקרונות החשיבה המדעית, שיטות מחקר כמותיות ואיכותניות וסטטיסטיקה. בית הספר מעמיד לרשות הסטודנט/ית מנחה המלווה אותו/ה בכל שלבי המחקר. בסיום המחקר מוגשת עבודת גמר ויש להיבחן בפני ועדה. תוכנית הלימודים כוללת גם סמינריונים, קורסי פרקטיקום וקורסים הייחודיים לכל מגמה.  

מסלול ב' - ללא עבודת מחקר  

מטרת מסלול זה היא להקנות ידע תאורטי ומיומנויות מקצועיות מתקדמות וייחודיות. תוכנית הלימודים כוללת קורסי מחקר, קורסי פרקטיקום וקורסים הייחודיים לכל מגמה.  

מגמות  

יש לבחור אחת משלוש המגמות:  
  1. מגמה טיפולית  

מגמה ייחודית שמטרתה להקנות מיומנויות טיפול מתקדמות לעובדים סוציאליים בעלי ניסיון בתחום הטיפול. תוכנית הלימודים מורכבת מקורסים תיאורטיים, סמינריונים ופרקטיקומים. התוכנית מבוססת בעיקרה על הגישה הפסיכו דינאמית ומתמקדת באבחון, בהערכה ובטיפול לאורה של גישה זו. הקורסים השונים במגמה מתייחסים לעבודה טיפולית פרטנית עם מבוגרים, עם נוער ועם ילדים, עבודה טיפולית משפחתית ועבודה טיפולית קבוצתית. הלמידה מתקיימת הן ברמה התיאורטית והן ברמה הפרקטית, כאשר הלמידה הפרקטית נעשית בקבוצות קטנות. לצד הלמידה שתוארה מושם דגש על קידום הזהות המקצועית של העובדים הסוציאליים כמטפלים. צוות המרצים במגמה הטיפולית כולל מרצים ומרצות ותיקים/ות המשלבים בין הפרקטיקה לתאוריה בעבודתם היומיומית ובהוראה.  

  1. מגמת שיקום ובריאות  

מגמה ייחודית המשלבת פיתוח מיומנויות טיפוליות עם המשגה והבנה תאורטית בהקשרים של בריאות הנפש, מוגבלות שכלית התפתחותית ובריאות.  
המגמה מיועדת לעובדים סוציאליים העוסקים בעבודה טיפולית בתחומי בריאות הנפש, מוגבלויות ובריאות. תוכנית הלימודים חושפת את הסטודנטים לגישות טיפול מגוונות, לגישות תאורטיות עדכניות בתחומי המגמה ולחשיבה מחקרית ביקורתית. צוות המרצים והמרצות במגמת שיקום ובריאות הינו בעל ניסיון עשיר בעבודה בשטח, במחקר ובהוראה, ייחודיות המאפשרת חיבור משמעותי בין התאוריה לפרקטיקה.  

  1. מגמת פיתוח קהילתי וארגוני  

מגמה ייחודית המשלבת מיקוד והעמקה בשני עולמות ידע: ניהול וקהילה, הנגזרים מתחום ה"מאקרו פרקטיקה בעבודה סוציאלית". זהו תחום העוסק בהנעת שינויים חברתיים רחבים תוך התמקדות בהתערבויות מקצועיות מתוכננות בארגונים ובקהילות ובהשפעתם על המדיניות.   

תוכנית הלימודים מתמקדת בתיאוריות ובאסטרטגיות התערבות התורמות לפיתוח הזהות המקצועית ולפרקטיקה של העובדים הסוציאליים העוסקים בתחומים אלו או מעוניינים לעסוק בתחומים אלו, תוך יצירת אינטגרציה בין הניסיון והידע של הסטודנטים מעבודתם בשדה לבין החומר הנלמד. יתרה מכך, ניתן דגש על הקניית מיומנויות שיאפשרו לסטודנטים לנהל או לרכז ארגונים ותוכניות התערבות וליצור שינויים מתוכננים בקהילות ובמדיניות תוך הסתכלות עכשווית מהארץ ומהעולם. צוות המרצים והמרצות בתוכנית הינו מהשורה הראשונה בתחומים אלה, בעלי/ות פרספקטיבה תיאורטית ופרקטית ישראלית ובין לאומית וראייה מערכתית המשלבת בין מתודות התערבות. הקורסים מוכרים לצורך מומחיות.  

מסלול יעוץ, הדרכה וניהול  

סטודנטים בשלוש המגמות יכולים ללמוד במסלול ייעוץ, הדרכה וניהול לתפקיד מדריך/ה ראש צוות. לשם כך יש ללמוד את הקורסים האלה כחלק מתוכנית הלימודים:  

  1. סמינריון בהדרכה;  
  1. פרקטיקום בהדרכה;  
  1. שני קורסים ממגמת פיתוח קהילתי וארגוני.  

תהליך הקבלה למסלול ייעוץ, הדרכה וניהול כולל ריאיון ועמידה בכמה קריטריונים, כגון ותק ומקום העבודה.  

תנאי הקבלה  

הכרחי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ממוסד אקדמי מוכר בממוצע ציונים של 85 ומעלה  (מועמדים שאין ברשותם בעת ההרשמה תעודת זכאות לא יוכלו להגיש מועמדות).  

למגמה טיפולית דרושים ניסיון של שנתיים לפחות (מסיום התואר הראשון) בטיפול פרטני ארוך-טווח בשירות מוכר לעבודה סוציאלית וקבלת הדרכה שבועית קבועה מעובד/ת סוציאלית בעל/ת תואר שני בעבודה סוציאלית וראייה טיפולית.  

למגמת שיקום ובריאות דרושים ניסיון של שנתיים לפחות (מסיום התואר הראשון) בעבודה  טיפולית בתחומי המוגבלויות, הבריאות או בריאות  הנפש וקבלת הדרכה קבועה מעובד/ת סוציאלי/ת.  

למגמת פיתוח קהילתי וארגוני דרושים ניסיון של שנתיים לפחות (מסיום התואר הראשון)  בתפקידי ניהול/ריכוז או בעבודה קהילתית או בעבודה פרטנית המשלבת מרכיבים ריכוזיים/קהילתיים וקבלת הדרכה קבועה מעובד/ת סוציאלי/ת.  

במקרים חריגים תישקל מועמדות של בעלי ובעלות תואר ראשון בעבודה סוציאלית וניסיון בעבודה סוציאלית שאינם עומדים בקריטריונים שהוצגו במלואם.  

למסלול עם תזה נדרשים:  

  1. ציון 85 ומעלה בקורס שיטות מחקר בתואר הראשון.  
  1. ציון 85 ומעלה בקורס סטטיסטיקה ו-SPSS בתואר הראשון.  
  1. פטור מאנגלית בתואר הראשון או ציון 85 ומעלה בקורס אנגלית בתואר הראשון.  

מועמדים שאינם עונים על תנאי הקבלה למסלול עם תזה ומעוניינים להירשם למסלול עם תזה נדרשים לעבור בחינת מיון. הבחינה מתקיימת בחודשי הקיץ (מועד אחד) ויש להירשם אליה מראש כאשר נודיע על המועד. ראש התכנית יבדוק את הבחינה והחלטתו על קבלה/אי קבלה למסלול היא סופית. אין אפשרות לערער על תוצאות הבחינה.  

מיון המועמדים נעשה על סמך שקלול כל נתוני המועמד/ת והוא יחסי לכלל המועמדים הנרשמים באותה שנה.   

בית הספר אינו מבטיח את קבלת כל המועמדים, גם אם הם עומדים בדרישות הסף.  

כל הסטודנטים בתוכנית לתואר שני מחויבים לעבוד במהלך הלימודים (בשכר או בהתנדבות) בשירות מוכר לעבודה סוציאלית בהיקף של 8 שעות שבועיות לפחות בליווי הדרכה קבועה מעובד/ת סוציאלי/ת.  

תהליך ההרשמה  

יש להירשם לתואר שני בעבודה סוציאלית באתר האינטרנט של אוניברסיטת בר אילן ולעקוב אחר ההנחיות. חשוב לשים לב לתעודות ולגיליון הציונים שיש להגיש לבית הספר ללימודים מתקדמים.  

בנוסף ובמקביל יש לשלוח ישירות לבית הספר לעבודה סוציאלית טופסי ההרשמה הרלוונטיים למגמה שאליה נרשמים. הטפסים הינם טפסים מובנים והם נמצאים באתר בית הספר לעבודה סוציאלית.  

ועדת הקבלה תוכל לדון רק במועמדים שביצעו את שני שלבי ההרשמה ושיש בתיקם את כל החומר הנדרש. לאחר דיון של הוועדה בתיק המועמד/ת מתקבלת החלטה אם לזמנו/ה להמשך תהליך המיון – ריאיון.  

משך הלימודים  

משך הלימודים בשני המסלולים הוא שנתיים.  

בית הספר ללימודים מתקדמים מאשר במקרים מוצדקים ובהמלצת רה"מ והמנחה הארכה לשנת לימודים שלישית וזאת רק לסטודנטים במסלול א' לצורך השלמת עבודת המחקר ולא לשמיעת קורסים.  

מכסת השעות והסמינריונים  

מסלול א' - עם עבודת מחקר  

18 ש"ש (36 נ"ז) ועבודת מחקר.  

בכל המגמות  

סמינריון ופרקטיקום - 4  ש"ש  (8 נ"ז)  

קורסי מגמה - 9-8 ש"ש (18-16 נ"ז)  

קורסי מחקר - 6-5  ש"ש  (12-10 נ"ז)  

סה"כ 18 ש"ש    (36 נ"ז)  

   

הצעת מחקר יש להגיש עד סוף שנת הלימודים הראשונה  

ולא יאוחר מתחילת שנת הלימודים השנייה.  

   

הוראות לכתיבת עבודת הגמר  

ראו תקנון בית הספר ללימודים מתקדמים בפרק המבוא, וכן הנחיות מפורטות באתר בית הספר.  

בחינת גמר (הגנה על התזה)  

בחינת ההגנה על התזה תיערך בע"פ ותתבסס על עבודת הגמר ועל הביבליוגרפיה ששימשה בסיס לעבודת המחקר.  

ידיעת שפות (אנגלית)  

אנגלית לתואר שני. יש להיבחן במבחן המיון לפני תחילת הלימודים וללמוד את הקורס כבר בשנה הראשונה ללימודים (פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים ראו בפרק המבוא).  

לימודי יהדות  

על פי הדרישות הכלליות לתואר שני (ראו בפרק המבוא).  

  

מסלול ב' - ללא עבודת מחקר  

24 ש"ש (48 נ"ז)  

בכל המגמות  

סמינריון ופרקטיקום -   8 ש"ש (16 נ"ז)  

קורסי מגמה - 13 ש"ש (26 נ"ז)  

קורסי מחקר 3 ש"ש (6 נ"ז)  

סה"כ 24 ש"ש (48 נ"ז)  

 

לימודי יהדות  

על פי הדרישות הכלליות לתואר שני (ראו בפרק המבוא).  

   

לפרטים נוספים ניתן לעיין באתר האינטרנט של בית הספר לעבודה סוציאלית  

או לפנות לעידית פורת, מרכזת תארים מתקדמים,  

בטלפון 03-5318354, בדוא"ל  

   

תואר שלישי  

מטרות התוכנית לתואר שלישי הן לעודד מצוינות אקדמית ומנהיגות מקצועית בקרב הסטודנטים באמצעות קידומם בתחומי המחקר והחשיבה המדעית ובהערכת מדיניות ומערכות שירותים המופעלות בשדה. התוכנית מאפשרת לסטודנטים להעמיק את הידע בתחום ממוקד, לשפר את מיומנויות המחקר ולערוך מחקר אמפירי מקורי. הלימודים בתוכנית נמשכים ארבע שנים ובסיומם מקבלים תואר דוקטור לפילוסופיה (Ph.D.).  

תנאי הקבלה  

תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית או תואר ראשון בעבודה סוציאלית ותואר שני בתחום קרוב או תואר ראשון בתחום קרוב ותואר שני בעבודה סוציאלית (בתוכנית השלמה הכוללת רישום בפנקס העובדים הסוציאליים). מועמדים שאין ברשותם בעת ההרשמה תעודת זכאות לתואר שני וגיליון ציונים הכולל את כל הציונים, כולל ציון התזה, מתבקשים לפנות למרכזת תארים מתקדמים בבית הספר לעבודה סוציאלית.  

  1. סיום מסלול עם תזה (מסלול מחקרי).  
  1. ניסיון בשדה העבודה הסוציאלית.  
  1. ציון סופי של 86 ומעלה בתואר השני.  
  1. ציון של 90 ומעלה בעבודת התזה.  
  1. רלוונטיות של נושא המחקר המוצע למקצוע העבודה הסוציאלית.  

קבלת סטודנטים כפופה לתקנון בית הספר ללימודים מתקדמים.  

ועדת בית הספר ללימודים מתקדמים אינה מבטיחה קבלת כל המועמדים, גם אם הם עומדים בדרישות הסף.  

תוכנית הלימודים *  

  1. קולוקוויום מחלקתי  
  1. סמינר לדוקטורנטים  
  1. סדנאות לדוקטורנטים בנושאים שונים  
  1. סטטיסטיקה לדוקטורנטים  
  1. שיטות מחקר איכותניות לדוקטורנטים  

* ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים.  

סטודנטים לתואר שלישי מחויבים בדרישות ללימודי יסוד ביהדות ואנגלית כמפורט בתקנון בית הספר לתארים מתקדמים.  

כל סטודנט/ית לתואר שלישי נדרש/ת להשתתף באורח פעיל בקורסים ובסמינרים במשך תקופה שלא תפחת משנתיים. יש לסיים את חובות השמיעה בשנתיים הראשונות ללימודי הדוקטורט. בקולוקוויום המחלקתי יש להשתתף במשך כל ארבע שנות הלימודים. כל הדרישות של בית הספר ללימודים מתקדמים של האוניברסיטה יחולו גם על הסטודנטים לתואר שלישי בבית הספר לעבודה סוציאלית.  

תהליך ההרשמה  

ניתן להגיש מועמדות בחודשים ינואר-מאי.  

על המועמדים להגיש מועמדות לבית הספר לעבודה סוציאלית, לפי ההנחיות המופיעות באתר בית ספר

https://www.biu.ac.il/registration-and-admission/information/registration-2021-22  

תחומי מחקר  

  1. סוגיות חברתיות ורווחה  

עוני, אבטלה, אתניות, התערבות במשבר, יישוב סכסוכים, הגירה, עלייה וקליטה, קבוצות מודרות, מיעוטים, האוכלוסייה החרדית, אלימות, רב תרבותיות, המגזר השלישי (עמותות), התמכרויות ועבריינות, רשתות חברתיות.  

  1. ניהול וקהילה  

מנהיגות בארגונים, התנדבות, שיתוף אזרחים, פיתוח קהילתי, תכנון קהילתי, מדיניות סוציאלית, העצמה, פיתוח ארגונים, שינוי בארגונים, שינוי חברתי, עסקים – קהילה, קבלת החלטות, צדק חברתי.  

  1. רווחת המשפחה  

משפחות צעירות, משפחות של ילדים עם צרכים מיוחדים, משפחה חד-הורית, אלימות במשפחה, ילדים בסיכון, משפחות כפולות קריירה, הקשר הבין-דורי במשפחה, מין ומיניות, תהליכים משפחתיים, יחסי זוגיות.  

  1. הגיל הרך, ילדים ונוער  

זכויות קטינים, עקרון טובת הילד, השמה חוץ-ביתית, אלימות בני נוער, צעירים בסיכון, מעורבות הורים בבית הספר, ילדים ומתבגרים במצבי חיים שונים, ילדים בסיכון, נטילת סיכונים.  

  1. זקנים ומטפליהם  

מצב נפשי וקוגניטיבי, בריאות פיזית, מערכות התמיכה בזקנים, גילנות, עובדים סמי פרופסיונליים, תקשורת וזקנה.  

  1. בריאות ובריאות הנפש  

שיקום, נכות, מדיניות בריאות ושיקום, גורמים פסיכו-חברתיים בבריאות וחולי, משפחת החולה, היענות לטיפול רפואי, תפקיד העובד הסוציאלי בשירותי הבריאות, התמודדות עם מצבי משבר ומעברי חיים, התמודדות עם אירועים טראומטיים, מחלות כרוניות וטראומה, החלמה, התנהגות אבדנית.  

  1. שיטות טיפול ושיטות התערבות  

תיאוריות קליניות, דו-שיח טיפולי, יחסי אובייקט ופסיכואנליזה, פסיכופתולוגיה, פיתוח מודלים של התערבות בעבודה סוציאלית, טיפול בקבוצה, טיפול באמצעות אמנות, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, טיפול ושימוש במציאות מדומה, שיטות התערבות בתחום המקרו, הערכת תכניות התערבות וטיפול.  

  1. הוראת העבודה הסוציאלית  

פרקטיקה בעבודה סוציאלית, הדרכה בעבודה סוציאלית, יחסי מדריך-מודרך, אפקטיביות בהדרכה, יחסים מקבילים בהדרכה, יוזמות ושינויים בתהליך ההדרכה ובמבנה ההדרכה.  

   

לקבלת פרטים נוספים לפרטים נוספים ניתן לעיין באתר האינטרנט של בית הספר לעבודה סוציאלית  

או לפנות לעידית פורת, מרכזת תארים מתקדמים,  

בטלפון 03-5318354, בדוא"ל  

   

  

 

 

תאריך עדכון אחרון : 25/01/2024